Är du eller ditt företag intresserade av att samarbeta med oss? Om ditt företag vill nå ut till nya människor kan vi diskutera annonsering eller redaktionella artiklar, som vi skriver i samarbete. Vi skriver även för andra tidningar och onlinemagasin samt erbjuder föreläsningar och konsulttjänster. Längst ner på denna sida kan du läsa vår PR-policy.

Vill du först veta mer om vårt resemagasin?

Om du vill veta mer om resemagasinets räckvidd och om våra läsare kan du läsa mer om vårt resemagasin. Kontakta oss gärna med ditt förslag på e-post.

Annonsera i vårt digitala resemagasin

Vi kan placera annonser så att de syns både på startsidan och i alla våra cirka 3800 artiklar, vilket innebär att du når många människor i din målgrupp på en gång. Du betalar endast per faktiska sidvisningar, vilket vi kan dokumentera med hjälp av programmen Advanced Ads och Google Analytics. Alla annonser syns oavsett om magasinet läses på dator, iPad eller mobiltelefon. Kontakta mediaföretaget Tjälldén-gruppen för att diskutera upplägg och priser!

Synas i artiklar i vårt digitala resemagasin

Vi är öppna för samarbete kring artiklar i vårt digitala resemagasin, så länge vi bedömer ämnet som intressant och förenligt med magasinets inriktning. Artikeln kan antingen skrivas av ditt företag (och publiceras som en gästartikel) eller av oss, enligt överenskommelse.

Observera att vi alltid skriver våra egna ärliga synpunkter och att vi följer svensk lagstiftning, vilket betyder att samarbete alltid måste märkas ut. Här kan du se exempel på tidigare samarbeten kring artiklar publicerade i vårt magasin.

Sponsrade artiklar skrivna av oss

Sponsrade gästartiklar, skrivna av extern partner

Skidresa till Österrike

”Vilket oerhört engagemang paret på FREEDOMtravel läggar ned i sitt arbete! De vill verkligen veta ALLT om de platser de skriver om. Ställer frågor och gör egna efterforskningar. Deras engagemang och vetgirighet levererar högkvalitativa artiklar och tips. Vårt samarbete har inte bara uppskattas av oss på Destination Glasriket AB utan även av de aktörer som de besökt och skrivit om.

Mia Lundholm, Destination Glasriket AB

Journalistiska uppdrag

Vi skriver inte bara för vårt eget resemagasin, utan vi tar emellanåt också på oss andra journalistiska uppdrag. Söker du en gästskribent eller en artikelförfattare till din tidning eller ditt onlinemagasin? Kontakta oss gärna för reportage om resor och/eller camping. Här kan du se prov på tidigare artiklar som vi skrivit på uppdrag:

Artiklar för tidningar och onlinemagasin

2020-2023

2017-2019

 • Allt om husvagn & camping, 2019 Aug: Strandkorgsutmaningen
 • Min husbil, 2018 nr 6: Historisk höst i Stockholm
 • Min husbil, 2018 nr 6: Irland med husbil
 • Min husbil, 2018 nr 6: Amsterdam
 • Allt om husvagn & camping, 2018 nr 10: Handla vin i Valpolicella
 • Allt om husvagn & camping, 2018 nr 9: Öl, spa och agent 007
 • Min husbil, 2018 nr 5: Bland Tjeckiens slott och vingårdar

2012-2016

2012-2013

Min Husbil Tjeckien

Föreläsningar

Vi kan föreläsa för företag och föreningar, på mässor, event eller där ni önskar. Vi kan bland annat föreläsa om olika resmål och om att resa med husbil. Vi kan också föreläsa om sådant som att starta en reseblogg/resemagasin eller nå ut genom sociala medier. Här kan du se exempel på föreläsningar vi hållit tidigare:

Tidigare föreläsningar

2022

 • Seniormässan 5/10: 15 öar att besöka i Europa
 • Seniormässan 4/10: Hur reser vi 2023? – trender och tips
 • Elmia Husvagn Husbil, 10/9 2022: Korsvirkesvägen i Tyskland
 • Elmia Husvagn Husbil, 9/9 2022: Naturen i norra Tjeckien
 • Elmia Husvagn Husbil, 8/9 2022: Smultronställen i härliga Skåne
 • Glasriket 31/3 2022: Att resa i Glasriket
 • Husbil Sthlm 20/3 2022: Roadtrip i fantastiska Schweiz
 • Husbil Sthlm 20/3 2022: Magiska resmål i Tyskland
 • Husbil Sthlm 19/3 2022: Mer än glas i småländska Glasriket
 • Husbil Sthlm 19/3 2022: Kristalldalen i norra Tjeckien
 • Husbil Sthlm 18/3 2022: Pittoreska pärlor i Polen
 • Husbil Sthlm 18/3 2022: Smultronställen i härliga Skåne

2019-2021

2018

2016-2017

Föreläsning

Låt oss bli återförsäljare

Vi driver en webbutik med smarta och roliga prylar för den som gillar resor, fritid, husbil, husvagn eller båtliv, och vi har också en hel del svenska presenter. Du kan kontakta oss om du har produkter som du tror kan passa att säljas i vår webbutik. Vi arbetar gärna med så kallad dropshipping.

Konsulthjälp kring sociala medier

Behöver ditt företag eller din destination hjälp att nå ut? Vi kan skrivande, sökmotoroptimering och olika sociala medier, såsom Facebook och Instagram. Vi har också bra koll på aktiva reseskribenter, resebloggare och influencers.

Nyhetsbrev

Vi kan erbjuda konsulttimmar för att lägga upp en social media-strategi, ta hand om sociala medier eller hjälpa till att sätta ihop ett passande team av resebloggare och influencers för en pressresa. Tveka inte att kontakta oss så diskuterar vi olika möjligheter tillsammans!

PR-Policy

På vårt resemagasin publicerar vi sådant vi själva väljer att skriva om och som vi tror kan intressera våra läsare. Kommentarer välkomnas och godkänns så länge de inte innehåller personangrepp eller andra saker som bryter mot lagen.

Alla texter och bilder som publiceras på magasinet är våra egna, om inte annat anges. Du är alltid välkommen att länka till oss om du tycker att det vi publicerar är intressant. Kontakta oss på e-post om du vill använda några av våra texter eller bilder.

Pressutskick och produktprover

För att ge våra läsare bra och relevant information håller vi oss uppdaterade angående resor, äventyr och camping. Vi får kontinuerligt pressutskick och blir inbjudna till olika event där företag presenterar produkter eller tjänster.

Det är ibland nödvändigt att testa en produkt eller en service för att kunna skriva en intressant artikel, och de synpunkter vi presenterar är alltid våra egna. Det är inte möjligt att köpa våra åsikter.

Samarbeten och partners

Vi står för allt vi skriver i våra artiklar, även i de fall vi skriver en artikel i samarbete med väl valda samarbetspartners, och vi skriver endast om det som intresserar oss eller som vi tror kan intressera våra läsare. Alla samarbeten och sponsrade artiklar märks ut enligt marknadsföringslagen.

Självklart har vi skrivit under uppropet från Influencers of Sweden #jagsmygerinte – för en etisk och professionell bloggbransch.

Jag smyger inte

Vi ämnar följa marknadsföringslagen och vara tydliga mot våra läsare/följare kring vad som är sponsrat innehåll och produktplacering på vårt magasin och i våra sociala kanaler.

Helena och Peter Bergström, FREEDOMtravel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev