Annons

Vill du kontakta oss, för en fråga, ett tips eller ett förslag på samarbete? Här hittar du kontaktuppgifter samt mer information om samarbetsmöjligheter.

Kontakta oss

Nedan hittar du kontaktuppgifter till oss.

Intresserad av att samarbeta?

Det svenska digitala resemagasinet FREEDOMtravel har 1,5 miljoner unika (reseintresserade!) läsare per år. Vill du nå ut till dessa med ditt budskap? Vi erbjuder en rad olika möjligheter. Läs mer nedan! Vill du veta mer om läsarna så klicka här.

Möjlighet 1: Annonsering

Vi kan placera annonser så att de syns både på startsidan och i alla våra drygt 4 000 artiklar. Alternativt kan du välja att din annons syns endast på de sidor och artiklar som är relevanta för just dig och ditt företag. Om du vill få en rejäl effekt på kort tid kan du boka en ”helskärmsannons” – en helsidesannons som tar över hela skärmen.

Vi utlovar ett minimum antal visningar för din annons, och den får alltid ligga kvar tills detta antal uppnåtts. Efter avslutad annonsperiod levererar vi statistik från programmet Advanced Ads.

Alla annonser syns oavsett om magasinet läses på dator, iPad eller mobiltelefon. Kontakta Micke Tjälldén, från Tjälldén Media, för att diskutera upplägg och priser på: micke@tjallden-gruppen.se

Möjlighet 2: Redaktionella artiklar

Ibland kan det vara ännu mer effektivt att nå ut med ditt budskap i en redaktionell artikel. Artikeln kan skrivas antingen av ditt företag, eller av oss i samarbete. Oavsett vem som skriver artikeln kommer den märkas ut som ”Betalt samarbete” i enlighet med svensk lagstiftning.

Om den skrivs av extern part presenterar vi den som en gästartikel. Om den skrivs av oss diskuterar vi upplägget tillsammans. Många gånger, till exempel när det gäller resmål, är det bäst om vi kan komma på besök för att skriva om våra upplevelser. Andra gånger kan det räcka med samtal eller underlag i text.

En sponsrad redaktionell artikel publiceras på vår startsida. Vi kan också dela den på Facebook och Instagram, samt i vårt nyhetsbrev som går ut på e-post till våra drygt 3 500 prenumeranter.

Exempel på sponsrade artiklar skrivna av oss

Exempel på sponsrade artiklar skrivna av extern partner

Fler möjligheter

Det finns förstås ännu fler möjligheter för att nå med ditt budskap. Vi kan till exempel skapa pressmeddelanden på presstjänsten MyNewsdesk, eller nå ut via sociala medier såsom Facebook och Instagram. Vi kan också föreläsa om resmål på mässor eller fixa en bra plats för ditt företag på Destinationstorget på mässan Elmia Husvagn Husbil. Berätta om dina önskemål så kan vi sätta ihop ett paket som passar för just dig!

Skidresa till Österrike

”Vilket oerhört engagemang paret på FREEDOMtravel läggar ned i sitt arbete! De vill verkligen veta ALLT om de platser de skriver om. Ställer frågor och gör egna efterforskningar. Deras engagemang och vetgirighet levererar högkvalitativa artiklar och tips. Vårt samarbete har inte bara uppskattas av oss på Destination Glasriket AB utan även av de aktörer som de besökt och skrivit om.

Mia Lundholm, Destination Glasriket AB

Artiklar för tidningar och digitala magasin

Vi skriver inte bara för vårt eget resemagasin, utan vi tar emellanåt också på oss andra journalistiska uppdrag. Söker du en gästskribent eller en artikelförfattare till din tidning eller ditt onlinemagasin? Kontakta oss gärna för reportage om resor och/eller camping. Här kan du se prov på tidigare artiklar som vi skrivit på uppdrag:

2020-2023

2017-2019

 • Allt om husvagn & camping, 2019 Aug: Strandkorgsutmaningen
 • Min husbil, 2018 nr 6: Historisk höst i Stockholm
 • Min husbil, 2018 nr 6: Irland med husbil
 • Min husbil, 2018 nr 6: Amsterdam
 • Allt om husvagn & camping, 2018 nr 10: Handla vin i Valpolicella
 • Allt om husvagn & camping, 2018 nr 9: Öl, spa och agent 007
 • Min husbil, 2018 nr 5: Bland Tjeckiens slott och vingårdar

2014-2016

2012-2013

 • Resia, 2013: Langkawi – hitta guldkornen
 • Resfeber, 2012: Shoppa, ät gott och roa dig i Reykjavik
 • Panelsök, 2012: Semester på budget
 • Reseguiden, 2012: Kiev – exotiskt och nära
Min Husbil Tjeckien

Föreläsningar

Vi kan föreläsa för företag och föreningar, på mässor, event eller där ni önskar. Vi kan bland annat föreläsa om olika resmål och om att resa med husbil. Vi kan också föreläsa om sådant som att starta en reseblogg/ett resemagasin eller nå ut genom sociala medier. Här kan du se exempel på föreläsningar vi hållit tidigare:

2023-2024

 • Stockholm Husvagn Husbil, mars 2024: Bottniska viken runt
 • Seniormässan i Stockholm, okt 2023: Upptäck härliga Åland + Pärlor i Finland
 • Elmia Husvagn Husbil, sept 2023: Roadtrip på Åland + Pärlor i Finland

2022

 • Seniormässan, okt 2022: 15 öar att besöka i Europa + Hur reser vi 2023? – trender och tips
 • Elmia Husvagn Husbil, sept 2022: Korsvirkesvägen i Tyskland + Naturen i norra Tjeckien + Smultronställen i härliga Skåne
 • Glasriket 31/3 2022: Att resa i Glasriket
 • Husbil Sthlm, mars 2022: Roadtrip i fantastiska Schweiz + Magiska resmål i Tyskland + Mer än glas i småländska Glasriket + Kristalldalen i norra Tjeckien + Pittoreska pärlor i Polen + Smultronställen i härliga Skåne

2019-2021

2018

2016-2017

Föreläsning

Låt oss bli återförsäljare

Vi driver en webbutik med smarta och roliga prylar för den som gillar resor, fritid, husbil, husvagn eller båtliv, och vi har också en hel del svenska presenter. Du kan kontakta oss om du har produkter som du tror kan passa att säljas i vår webbutik. Vi arbetar gärna med så kallad dropshipping.

Konsulthjälp kring sociala medier

Behöver ditt företag eller din destination hjälp att nå ut? Vi kan skrivande, sökmotoroptimering och olika sociala medier, såsom Facebook och Instagram. Vi har också bra koll på aktiva reseskribenter, resebloggare och influencers.

Vi kan erbjuda konsulttimmar för att lägga upp en social media-strategi, ta hand om sociala medier eller hjälpa till att sätta ihop ett passande team av resebloggare och influencers för en pressresa. Tveka inte att kontakta oss så diskuterar vi olika möjligheter tillsammans!

PR-Policy

På vårt resemagasin publicerar vi sådant vi själva väljer att skriva om och som vi tror kan intressera våra läsare. Kommentarer välkomnas och godkänns så länge de inte innehåller personangrepp eller andra saker som bryter mot lagen.

Alla texter och bilder som publiceras på magasinet är våra egna, om inte annat anges. Du är alltid välkommen att länka till oss om du tycker att det vi publicerar är intressant. Kontakta oss på e-post om du vill använda några av våra texter eller bilder.

Pressutskick och produktprover

För att ge våra läsare bra och relevant information håller vi oss uppdaterade angående resor, äventyr och camping. Vi får kontinuerligt pressutskick och blir inbjudna till olika event där företag presenterar produkter eller tjänster.

Det är ibland nödvändigt att testa en produkt eller en service för att kunna skriva en intressant artikel, och de synpunkter vi presenterar är alltid våra egna. Det är inte möjligt att köpa våra åsikter.

Samarbeten och partners

Vi står för allt vi skriver i våra artiklar, även i de fall vi skriver en artikel i samarbete med väl valda samarbetspartners, och vi skriver endast om det som intresserar oss eller som vi tror kan intressera våra läsare. Alla samarbeten och sponsrade artiklar märks ut enligt marknadsföringslagen.

Självklart har vi skrivit under uppropet från Influencers of Sweden #jagsmygerinte – för en etisk och professionell bloggbransch.

Jag smyger inte

Vi ämnar följa marknadsföringslagen och vara tydliga mot våra läsare/följare kring vad som är sponsrat innehåll och produktplacering på vårt magasin och i våra sociala kanaler.

Helena och Peter Bergström, FREEDOMtravel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev