Meny Stäng

Idag öppnar Elmia Husvagn Husbil – 12 saker som händer på mässan

Idag öppnar Elmia Husvagn Husbil 2023, på Elmia-mässan i Jönköping. Vi är på plats förstås! Idag tipsar vi om tolv saker som händer på mässan – som du inte vill missa.

Detta händer på Elmia Husvagn Husbil 2023

Som vanligt händer mycket på mässan Elmia Husvagn Husbil. I år händer kanske till och med ännu mer än vanligt. Först och främst finns det förstås massor av utställare, med fokus på husbilar, husvagnar, tillbehör och destinationer.

Dessutom är det många programpunkter under de fem dagarna. Här är några saker som du kanske inte vill missa! För exakta tider och platser se Elmias dagsprogram.

elmia camping
Mässcampingen på Elmia (arkivbild från tidigare år)

1. Destinationstorget

Destinationatorget är en nyhet för i år, och arrangeras av Elmia i samarbete med oss, FREEDOMtravel. I Hall F (det stora tältet) blir det fokus på resmål och här finns ett 15-tal utställare samlade, såsom bland annat BestPark, CampingSverige, Finnlines, First Camp, Glasriket, Nortrip, Pintrip och Polferries. Dessutom är du förstås välkommen att hälsa på oss i vår monter!

Peters bror Micke och Peter sätter upp en vägg på Destinationstorget

2. Föreläsningar

På Destinationstorget blir det ett digert föreläsningsprogram. Du kan till exempel lyssna på Husbilsresor & Äventyr, HusbilsAnnika, Hälsingland – Gästrikland, TreTrästäder, Vildmarksvägen och många andra. Vi kommer att prata om att resa på Åland och i Finland. Du hittar hela programmet här.

3. Husbilsskolan

Om du vill lära dig mer om husbilen ska du inte missa Husbilsskolan! Det finns en lång rad tillfällen, med olika teman, såsom ”Lagar och regler”, ”Teknisk frågestund”, ”Vintercamping” med mera.

4. Stora Husbilspodden

Klockan 13:00 den 9 september blir det livepodd med ”Stora Husbilspodden” på balkongen i Lobby Syd.

5. Campingköket

Campingköket bjuder på inspiration och smakprover från grillmästaren Pelle Bring. Det finns flera tillfällen under mässan – kolla programmet!

6. Campingbio

Varför inte kolla in en film på storbildskärm? Filmerna som visas är ”LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens Gåta”, ”Aladdin”, ”Mästerkatten 2” samt ”Roald Dahls Häxorna”.

Nyhetsbrev

7. Årets Destination

Vi, på FREEDOMtravel, kommer utse ”Årets Destination Sverige” samt ”Årets Destination Europa”. Välkommen till scenen på Destinationstorget torsdag kl. 16:00 (Sverige) och lördag kl. 15:30 (Europa)!

Årets Destination

8. Utlottningar av fina priser

På Destinationstorget finns det chans att vinna massor av fina priser. Utlottningarna arrangeras i flera olika montrar på Destinationstorget (bland annat hos oss, FREEDOMtravel). Vinnarna dras på scenen på Destinationstorget onsdag – fredag kl. 16:00 samt lördag kl. 15:30. Fina vinster utlovas från bland annat First Camp, Finnlines, Wifi.se och Pufz.

9. Oktoberfest

I vanlig ordning blir det förstås Oktoberfest! Torsdag, fredag och lördag kväll blir det hålligång i Hall F (det stora tältet).

oktoberfest elmia
Ses vi på Elmia 2023? (Arkivbild från en tidigare Elmia-mässa …)

10. Dans

Den 8 september spelar Callinaz upp till dans klockan 21.00-01.00. Den 9 september blir det dans med Black Jack klockan 21.00-01.00. 

11. Influencerhörna

På Elmia finns i år en ”Influencerhörna” där du kan träffa @jikitaspaaventyr och andra som finns på Youtube, Instagram, blogg etc. Här kan du också vila benen, ladda mobilen och få tips kring hur man startar en kanal på sociala medier med mera.

12. Selfiemonter

Varför inte ta ett roligt foto till dina sociala kanaler? Välkommen till FREEDOMtravels selfiemonter på Destinationstorget i Hall F (det stora tältet). Ladda gärna upp din unika bild på Instagram och tagga med #freedomtravelselfie och #elmiahusvagnhusbil.

Peters bror Micke och Peter i selfiemontern på Destinationstorget …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev