Här presenterar vi campingar och ställplatser i Tjeckien – allt från vackra Brno och häftiga Kutna Hora till grottorna i norr och vingårdarna i sydost. Vi bjuder också på personliga tips om saker att se och uppleva i omgivningarna. Ställplatserna/campingarna presenteras från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där – observera att uppgifter och priser gäller för det angivna året.

Campingar och ställplatser i Tjeckien

Det finns gott om campingplatser och enstaka ställplatser runt om i Tjeckien, och att campa är oftast billigt. Fricamping är endast tillåten om markägaren lämnat sitt tillstånd. Här följer alla campingar och ställplatser i Tjeckien som vi har besökt.

Vädret just nu

booked.net

Kněžnice

Camping Cesky Raj

Camping Cesky Raj

Tjeckien, Kneznice

Beskrivning: En naturskön och lugn camping med en liten pool, en enkel bar/restaurang och en trevlig värd/ägare som pratar bra engelska. Service: Toaletter och duschar (utan lås) tömning av svartvatten, tvättmaskin, bar/restaurang och WiFi som ingår i priset. Pris: 130 kr/dygn inkl. el i juni 2017. Hitta hit: 50 601 Kneznice 4. (2017)

Polen, Adrspach Rocks

Kostelec nad Orlici

Camping Kostelec nad Orlici

Camping Tjeckien

Tjeckien, Kosterlec nad Orlici

Beskrivning: En enkel camping där man kan hyra kanot, bada i 50 m lång pool eller ta en öl i baren med de tjeckiska camparna. Service: Enkelt servicehus med toaletter och duschar, pub och liten butik. Pris: Minns inte. Hitta hit: 517 41 Kostelec nad Orlici, GPS: N 50.1159° och E 16.2167°. (2009)

Tjeckien, Kostelec nad Orlici

Prag

Camping Sokol

Camping Sokol

Tjeckien, Prag

Beskrivning: En (med tjeckiska mått) ganska dyr camping. Bra läge för att ta sig in till Prag, först med buss och därefter tunnelbana. Pris: Minns inte. Service: Servicehus med toaletter, duschar och kök, tömning av latrin, liten butik m.m. Hitta hit: Narodnich hridnu 290, 190 12 Praha 9 Dolni Pocernice. (2009)

Tjeckien, Prag

Tjeckien, Liblice

Tjeckien, Konopiste

Kutna Hora

Camping Santa Barbara

Camping Kutna Hora

Tjeckien, Kutna Hora

Beskrivning: En liten och ganska enkel camping som ligger med gångavstånd till Gamla stan i Kutna Hora. Pris: Minns ej (vi bodde inte här utan kikade bara förbi). Service: Servicehus med toaletter och duschar samt en liten bar. Hitta hit: Kutna Hora, Česká 988, 284 01, GPS: N 49° 57.2815′ och E 015° 15.6162′. (2017)

Tjeckien, Kutna Hora

Ostrava

Tjeckien, Ostrava

Tjeckien, Ostrava

Tjeckien, Ostrava

Tjeckien, Stramberk

Brno/Blansko

Camping Olsovec

Campingar och ställplatser i Tjeckien

Tjeckien, Brno, Blansko

Beskrivning: En stor camping intill en sjö, mycket nära grottorna i Blansko. Pris: 135 kr inkl. el i juni 2017. Service: Fräscht servicehus med toaletter och duschar, flera enkla restauranger samt WiFi som ingår i priset. Hitta hit: Havlickovo námesti 71, 679 06 Jedovnice. (2017)

Tjeckien, Punka caves

Tjeckien, Olomouc

Tjeckien, Brno

Tjeckien, Tugendhat

Strachotin

Camping Free Star

Camping Free star

Tjeckien, Strachotin

Beskrivning: En enkel (kanske lite oinspirerande) liten camping vid sjön Vestonicka Nadrz. Härifrån är nära att besöka slott och vindistrikt. Pris: 145 kr inkl. el i juni 2017. Service: Toaletter, duschar, tömning av svartvatten, liten servering samt WiFi som ingår i priset. Hitta hit: ul. Šakvická 3 (za kostelem), 693 01  Strachotín, okres Břeclav, GPS:  48°54’11.344″N och 16°39’3.599″E.  (2017)

Tjeckien, Velke Bilovice

Tjeckien, Lednice

Český Krumlov

Camping Paradijs

Camping Paradijs

Tjeckien, Cesky Krumlov

Beskrivning: En familjär liten camping med en trevlig värdinna i ett lantligt område strax utanför Český Krumlov (kort bilavstånd in till staden). Obs! Översta bilden på sidan är denna camping. Pris: 175 kr inkl. el i juni 2017. Service: Toaletter, duschar, tömning av svartvatten samt kostnadsfritt WiFi på delar av campingen (framför allt på receptionshusets veranda). Hitta hit: Rájov 26, 381 01, Český Krumlov. (2017)

Tjeckien, Cecky Krumlov

Väder i Tjeckien (Prag)

Tjeckien Prag

BRA ATT VETA

  • Valuta? Tjeckiska korunas (CZK)
  • Prisläge? Billigt (billigare än Sverige)
  • Språk? Tjeckiska (en del pratar engelska)
  • Se upp med? Kvaliteten på vägarna kan vara dålig på vissa sträckor (även om på andra ställen kan vara utmärkt).
  • Tänka på? Det är ganska vanligt att vägar är avspärrade och att man måste ta en omväg, vilket kan göra att resan tar längre tid än tänkt. Beräkna därför gärna lite extra tid för körningen! Det är inte så gott om ställplatser i Tjeckien, men istället finns många campingar och prisläget är bra.
Helena och Peter Bergström, FREEDOMtravel

Helena och Peter Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer