Meny Stäng

Camp Sedmihorky – fin camping i Tjeckien

Annons

Camp Sedmihorky är en riktigt fin camping i Tjeckien. Här kan du bo med bra standard och engelsktalande personal, samtidigt som du kan njuta av sol, bad och omgivningar med fantastisk natur.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Camp Sedmihorky

Camp Sedmihorky bjuder på det mesta man kan önska som campare. Tjeckien är ett riktigt campingland – och det är ofta camping som gäller även för den som reser med husbil – så vi passar på att visa ännu en fin camping i det här landet.

Camp Sedmihorky - fin camping i Tjeckien

Camp Sedmihorky ligger vid foten av stenformationerna Hrubá Skála i norra Tjeckien, cirka 10 mil nordost om huvudstaden Prag.

Med husbil, husvagn eller tält på Camp Sedmihorky

Generellt kan vi säga att campingar i Tjeckien ofta är naturnära och mysiga, men många kan vara relativt enkla. Camp Sedmihorky har lite högre standard, vilket bland annat märks på att i stort sett all personal pratar bra engelska. Det är ju trevligt och smidigt, även om det brukar funka utmärkt att checka in också när det är lite knaggligare med språkförståelsen.

På campingen finns gott om platser för husbilar och husvagnar, och både bra servicestation och fint servicehus.

En sak som är annorlunda på campingar i Tjeckien, jämfört med Sverige, är att det också alltid är många som campar med tält.

Camp Sedmihorky - fin camping i Tjeckien

Stugor på Camp Sedmihorky

Det är också populärt att campa i stuga i Tjeckien, och Camp Sedmihorky utgör inget undantag. Här finns en lång rad stugor i olika modeller och storlekar.

Bad och aktiviteter

Campingen ligger vid en sjö och här finns en fin och populär badplats. Det anordnas också massor av andra aktiviteter, och varje dag finns ett schema med aktiviteter för barn och ungdomar.

Häftig lekhörna

Andra dagen på Camp Sedmihorky träffade vi chefen, som berättade lite om campingen för oss. Han undrade om vi sett ”lekhörnan”, som ligger i ett stort fint hus vid receptionen. Vi tyckte väl inte att ”lekhörna” lät så oerhört spännande, men tackade naturligtvis ja till att bli visade runt. Och vi måste säga ett vi blev överraskade!

Det var nästan så det kändes lite synd att man inte var tio år. Då hade man ju älskat den här enorma konstruktionen, full av gångar, rutschkanor och mysiga kryp-in.

Lekhörna på Camp Sedmihorky - fin camping i Tjeckien

Men jodå, chefen lovade att det gick bra att prova som vuxen också! Vi hade nämligen turen att kika in här under klockslag då lekhörnan egentligen inte höll öppet.

WIFI.se

När vi ”lekt” klart ägnade vi oss åt lite vuxnare aktiviteter. Vi tog en kaffe och kaka i lekhörnans café, medan chefen berättade lite om verksamheten. Vi förstod att man satsar intensivt och jobbar med förnyelser varje år. Just nu har de bland annat gjort i ordning ett helt nytt område för husbilar och husvagnar, med splitternya elstolpar.

Frukost och restauranger

Vi fick också chansen att prova campingens frukost. I vanliga fall äter vi frukost i husbilen, så det kändes riktigt lyxigt att äta ute i solen på den lilla frukostrestaurangen. Gott var det också!

På campingen finns också flera andra matställen. Dessa testade vi inte, men det såg trevligt ut!

Camp Sedmihorky - fin camping i Tjeckien

Att se och göra i närheten av Camp Sedmihorky

Camp Sedmihorky ligger vid foten av stenformationerna Hrubá Skála, och man kan gå till fots för att se det häftiga området. Runt om ligger också flera slott och borgar såsom Zámek Hrubá Skála och Hrad Valdštejn. Det är heller inte långt till Malá Skála, där man kan paddla kanot och besöka borgen Vranov Pantheon. Dessutom kan vi rekommendera hela Kristalldalen, med glaskonst, natur och bryggerier.

Alla våra bästa tips om Tjeckien. Klicka på bilden!

Har du campat i Tjeckien?

Har du besökt någon camping i Tjeckien? Vilken typ av campingar gillar du?

Fakta om camp SedmiHorky

  • Adress: Autocamp Sedmihorky 72, Turnov
  • Region: Liberec
  • Land: Tjeckien
  • Läs mer: Du hittar mer information på campingens webbplats.

Service och praktisk info

  • Priser: Priserna varierar beroende på säsong, vardag eller helg, antal personer etc. Aktuell prislista finns på campingens webbplats.
  • Boende: Egen husbil/husvagn/tält samt olika sorters stugor.
  • Matservering: Restauranger finns med frukost och måltider.
  • Aktiviteter: Bad, lekhörna, aktivitetsprogram för barn, uthyrning av cyklar, vandring, fiske med mera.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev