Meny Stäng

Colours of Ostrava – musikfestival i industrimiljö

Annons

I flera dagar har vi hängt på musikfestivalen Colours of Ostrava i Ostrava i östra Tjeckien. Vi kommer att berätta mer om festivalen och konserterna senare, men vi måste börja med att visa lite bilder från festivalområdet. Detta är definitivt den coolaste festivalmiljö vi någonsin sett!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Festivalen Colours of Ostrava

Festivalen Colours of Ostrava arrangeras varje år i Ostrava och sedan 2012 hålls festivalen i Dolní Vitkovice – ett gammalt område för masugnar och järnbruk.

Colours of Ostrava
Colours of Ostrava
Musikfestivalen “Colours of Ostrava” lockade i år ca 45 000 människor

Gammalt industriområde får nytt liv

De stora rostiga industribyggnaderna, de långa rören och de enorma gasklockorna borde kanske vara en smutsfläck i staden, men utgör en fantastiskt cool fond till festivalen.

Ostrawa
Ostrava
Ostrava

Man strövar runt bland de övergivna industribyggnaderna medan neonljuset flödar över de rostiga väggarna – och helt plötsligt gnistrar effektfulla eldar till någonstans i något av tornen.

Överallt finns stånd med mat och öl och naturligtvis är området fullt av musikscener. Här kommer en liten bildbomb som beskriver själva festivalmiljön. Läs gärna också mer på festivalens webbsida.

Ostrava festival
Ostrava music festival
Coulors of Ostrava festival
Tjeckien Colours of Ostrava
Peter och Anna från bloggen New York – my bite of the big apple, som också skrivit om Ostrava och om festivalen

Konserter på scen

Vi såg några konserter, eller delar av konserter på musikscenerna, och här kommer bilder också från dem.

Ostrava
Susanne Sundfør
Vi såg bland annat den norska artisten Susanne Sundfør
Festival Ostrava

Bolt Tower

En av byggnaderna på området är det 78 meter höga “Bolt Tower”. Tornet har byggts ovanpå masugnen och är utformat för att likna den eld som tidigare rasade här. Idag kan man ta sig upp i tornet med hiss och därefter trappor, för att kolla in utsikten eller besöka caféet som ligger här uppe. Tornet har för övrigt fått sitt namn efter världsmästaren och OS-guldmedaljören Usain Bolt, som har besökt Ostrava flera gånger i “Ostrava Golden Spike”.

Alla våra bästa tips om Tjeckien. Klicka på bilden!

Denna resa var en pressresa. Bilderna, tankarna och åsikterna är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev