Meny Stäng

Sagostaden Cesky Krumlov i Tjeckien

När man går in genom porten till den Cesky Krumlov i Tjeckien måste man nypa sig själv i armen. Är det här verkligen på riktigt? Är det inte kanske så att man klivit in i en tavla och hamnat i en sagovärld? Det skulle kunna vara en by i en Fantasyfilm eller en Disney-berättelse. Men nej, det ser verkligen ut såhär. Det här är på riktigt!

Vi hinner inte berätta allt

Vi upplever så mycket på den här husbilsresan runt Polen och Tjeckien, så vi hinner inte ens berätta allt. Efter besöket i Kutna Hora rullade vi till det häftiga ”skogsslottet” Konopiste. Sedan rullade vi då hit till Cesky Krumlov!

Unesco världsarv i Cesky Crumlov

Den tjeckiska staden Cesky Krumlov ligger i den södra delen av landet och är upptagen på Unesco:s världsarvslista. Stadskärnan har fler än 300 skyddade byggnader och ett slott som är det näst största i hela Tjeckien, efter Pragborgen. Floden Vltava ringar in den inre delen av staden och här far folk fram på gummibåtar och kanoter.

Krumlov
Floden Vltava ringar in den inre delen av staden
Gummibåtar och kanoter på floden Vltava
Med kanoter på floden Vltava

Här kommer ett Nikon Key Mission 360-foto. Det är bara att snurra runt och se den härliga staden.

Mysiga gränder i Cesky Krumlov i Tjeckien

Český Krumlov är fullt av mysiga gränder och det är verkligen svårt att inte fota i precis varenda hörn. Det finns massor av restauranger, caféer och små butiker som säljer kläder och hantverk. Kolla gärna in Peters korta film för lite mer känsla!

Cesky Krumlov i Tjeckien
En av alla gränder i Cesky Krumlov i Tjeckien …
En gränd i Cesky Krumlov
… och en annan
Krumlov Tjeckien
En liten, liten bil vid ett litet, litet café i en liten, liten stad

Mååånga turister i Cesky Krumlov

Nu ska man inte tro att Cesky Krumlov är en undangömd liten pärla dit inga andra turister hittar. Tvärtom! Buss efter buss kör in på de stora parkeringarna  utanför stadskärnan och ut väller den ena busslasten efter den andra med asiatiska turister.

Men, även om den här staden skulle kunna beskyllas för att vara en ”turistfälla”, så är den definitivt värd ett besök. Man förstår verkligen varför turisterna vill komma hit om man säger så. Det är inte varje dag man får strosa runt och känna att man befinner sig mitt inuti en saga!

Asiatiska turister
Asiater är bra på det där med selfies …!
Freedomtravel
Även vi måste ju ta en selfie förstås!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev