Meny Stäng

Gästblogg: Nu åker vi!

Lördag och gästblogg med Elisabeth Haug

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nu är det sista som görs här hemma innan resan. Vi har hunnit planera en hel del i år och gjort vissa förbättringar på bilen. Det känns som att vi kompenserar det vi inte hann med förra året. I fjol hann vi inte med så mycket. Vi packade kläder och pass, sen drog ut. Det gick ju bra det med 🙂 Så länge vi har med oss alla papper som tillhör bilen, pass och visakort så kan vi komplettera resten under resans gång.

Nu längtar vi så till att få åka. Vara helt fria i 6 veckor och bara göra det vi känner för.  I veckan köpte jag en hel påse med böcker som jag vill läsa. Underbart.

Ändring i sista minuten

Färja skulle ju bokas för hemresan mellan Riga och Stockholm men jag ändrade mig, 4500 kr för en resa. Nej tack, jag bokade Ventspils, Lettland – Nynäshamn i stället för 2800. En bonus var att jag började kolla upp staden Ventspils, den ser ju väldigt trevlig ut.

Fin strand, trevlig stad och en camping nära båda strand, stad och hamn. Bokade två nätter där för att andas ut och njuta det sista innan vi kommer hem till Sverige igen.  Det ska bli spännande att cykla runt och utforska staden.

ventspils

Bella upp-piffad och klar

bella

Vi har ju såklart olika saker som vi tycker är viktiga i vår familj 🙂 Maken har lagt ner mycket tid att få ”rätt” belysning i bilen. Tingeltangel och Poppys är tydligen det man ska ha. Nu är han väldigt nöjd och känner att ”Bella” är klar för färd.

Pysselhörna på plats

Har fått barnstolen vi köpte, hoppas den blir bra och att Elias kommer att ha det mysigt i sin pysselhörna där bak. Jag passade på att köpa en förlängning till bilbältet. Ni vet den man ska stoppbältet i, den sitter så himla långt ner när man ska använda barnstol, skulle behöva vara elitgymnast för att spänna bältet utan att strypa Elias. Not anymore! 🙂

Pysselhörna i husbil

Första planerade stopp

Såklart kommer vi stanna och sova några gånger innan men det första planerade långstoppet blir Legoland i Tyskland. Legoland ligger i närheten av München. Planen är att vi åker från Åkersberga på lördag och kommer att vara i Legoland ca onsdag.

Puttgarden-Legoland = 84 mil. Vi tar A7an via Hamburg och Hannover neråt. Kära Kasselbackar, här kommer vi. Vad jag hört så ska Legoland Tyskland vara lika bra som i Danmark och campingen ska vara trevlig. Det blir spännande och se om det stämmer. 🙂

Legoland

Nästa gång jag skriver så är vi på väg, då har vi förhoppningsvis hunnit vara på Legoland och är på väg ner mot PAG i Kroatien. Önska oss lycka till.

Hörs om en vecka 🙂

Missade du förra veckans inlägg om resan? Läs En vecka kvar!!!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev