Annons

”Stockholm Husvagn Husbil 2024” har nyss gått av stapeln och det var allra första gången för denna nya mässan. Så, hur var mässan? Vi var på plats och bjuder på ett litet reportage. Kanske var du också där?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Stockholm Husvagn Husbil – en ny mässa

”Stockholm Husvagn Husbil” är alltså en helt ny mässa, som arrangerades för första gången den 14-17 mars 2024 på Stockholmsmässan i Älvsjö, parallellt med båtmässan ”Allt för sjön”. Totalt lockade mässan 27 113 besökare.

Tidigare har det brukat vara en husbilsmässa på Kistamässan i Stockholm, men denna är alltså nu nedlagd och har ersatts av denna nya mässa.

Allt för sjön

”Allt för sjön” är ju en klassisk båtmässa som brukar arrangeras på Stockholmsmässan varje år, och som pågår över två helger. Att arrangera mässorna parallellt är ingen dum idé – vi har pratat i flera år om att man borde slå ihop fritidsmässor på detta sätt – eftersom det blir ett ännu mer intressant innehåll för besökarna, och båda mässorna kan gynnas av nya målgrupper.

Allt för sjön

På ”Allt för sjön” visas mängder av fritidsbåtar, i form av segelbåtar och motorbåtar, liksom tillbehör och annat.

Allt för sjön

Husbilar och husvagnar på ”Stockholm Husvagn Husbil 2024”

Mässan samlade över 50 olika varumärken av husvagnar och husbilar, campers, tältvagnar, taktält och tillbehör. Några av de husbils- och husvagnsmärken som visades upp var Adria, Carthago, Challenger, Easy Campers, Eriba Touring, Eura Mobil, Hobby, Hymer, Kabe, Knaus, McLouis och Pilote.

En trend verkade vara att visa upp husbilarna tillsammans med skidor, kanoter och surfbrädor, för att ge känslan av den aktiva livsstil man kan ha med ett campingfordon.

Nordic specialhusbilar fokuserar på att skräddarsy husbilar som kan användas som rullande kontor, mobila polisstationer och liknande. På mässan kunde man kika in i en husbil som ska användas som mottagning för personer med drogproblematik.

Nordic specialhusbilar
Nordic specialhusbilar

Naturligtvis visades även husvagnar av olika slag på mässan.

Stockholm Husvagn Husbil 2024
Stockholm Husvagn Husbil 2024

Tillbehör, husbilstidningar och föreläsningar

När det kommer till tillbehör och andra ”runt om”-grejor var det kanske lite mer tunt, men det fanns några utställare med sånt som däck, chassi-tillbehör och inredningsdetaljer. På plats fanns också exempelvis CampingSverige, Allt om husbilen, Husbilsskolan och Wifi.se.

Allt om husbilen och Husbilsskolan
Stefan Janeld från Allt om husbilen och Peter från FREEDOMtravel

Det fanns också en mindre scen med ett litet seminarieprogram. Här föreläste Husbilsskolan, Husbilsresor & Äventyr och vi på FREEDOMtravel, som pratade om att resa ”Bottniska Viken Runt”. Du kan läsa om resmålen vi pratade om under rubrikerna Åland, Finland, Norrbotten, Västerbotten och Ångermanland.

WIFI.se
Stockholm Husvagn Husbil 2024

Hos CampingSverige fick vi med oss en trevlig liten skrift från ”Campingköket”, med 12 recept som passar att laga i campingmiljö. Vi är redan inspirerade att laga minst två av dem, så vi kanske återkommer om det!

Campingköket

Hur blir framtiden för Stockholm Husvagn Husbil?

Hur blir framtiden för Stockholm Husvagn Husbil? Det vet vi förstås inte med säkerhet, men mässan återkommer preliminärt parallellt med Allt för Sjön våren 2025.

En sak som talar för den här mässan är kombinationen av båt plus campingfordon. Flera försäljare pratade om fördelen med en ny målgrupp – att båtfolk kommer och spanar på husbilar. Ännu roligare vore det om man kunde kombinera mässan med till exempel friluftsliv, fiske och resmål, så att det blir en stor fritidsmässa. Det vore också positivt med ett större utbud av tillbehör och föreläsningar.

Sedan är det ju förvisso så att Stockholmsmässan ska rivas i framtiden, för att ge plats åt bostäder. Å andra sidan dröjer det ett gäng år tills dess.

Stockholm Husvagn Husbil 2024

Missade du Stockholm Husvagn Husbil 2024, eller är du sugen på ännu mer campingmässa? Då kan du sikta in dig på Elmia Husvagn Husbil i Jönköping 11-15 september 2024, då vi återigen arrangerar Destinationstorget!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev