Meny Stäng

10 intressanta husbilar på Elmia Husvagn Husbil 2023

Annons

Idag visar vi tio intressanta husbilar som visades på Elmia Husvagn Husbil 2023. Det blir både traditionella husbilar och så kallade ”plåtisar”, det vill säga mindre husbilar i van-modell.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husbilar på Elmia Husvagn Husbil 2023

Det visades massor av husbilar på Elmia Husvagn Husbil 2023. Eftersom vi var medarrangörer på Destinationstorget hade vi begränsat med tid att kika runt, men vi hann ändå ta något varv och kika efter nyheter och annat intressant. Här är tio husbilar, inklusive plåtisar, som vi spanade in.

Generellt uppfattade vi att det fanns ett stort utbud av mindre husbilar, och att många efterfrågar fordon i de lägre prisklasserna. Det är också stor variation på chassin nuförtiden, och man ser husbilar med chassin från Fiat, Mercedes, Ford, Peugot, Citroën och även Volkswagen.

1. KABE Imperial i910 QB – exklusivt med nya färger

Modellen Imperial i910 QB är KABES största husbil, med en härlig queenbädd längst bak och lyxigt svängt kök. Det är möjligt att bädda för upp till 6 personer, men husbilen har endast tre bältade platser och riktar sig i första hand till ett par som vill ha en rymlig och lyxig husbil. I år har man satsat på interiören, med nya färgtoner och förbättrad kvalitet.

 • Längd: 9,32 meter
 • Totalvikt: 5,5 ton
 • Sovplatser: 4-6 (max 3 passagerare)
 • Grundpris: 2 876 900 kronor

2. VANTourer Fiat 600D – med valfritt popup-tak

VANTourer Fiat 600D är utrustad med en tvärgående dubbelsäng. Det är också möjligt att bädda till en gäst vid sittgruppen och ifall man väljer det valfria popup-taket finns ytterligare två sovplatser. Denna plåtis har i år fått en lite mörkare och mer stilren inredning.

 • Längd: 5,99 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Sovplatser: 2 (+1+2)
 • Grundpris: 835 000 kronor

3. Pilote A656D Atlas – med ny spännande planlösning

Pilote visade upp en rad nya modeller på mässan, både halvintegrerade husbilar och en plåtis. Vi kikade bland annat på A656D Atlas som är utrustad med Ford-chassi, är lite smalare än tidigare modeller och har en ny inredning.

I just denna modell är inredningslösningen lite annorlunda, med en stor garderob längst bak. Ingen säng är konstant framme, utan säng kan fällas ned från taket eller bäddas i sittgruppen.

 • Längd: 6,60 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Sovplatser: 2 (+2 tillval)
 • Pris: 1 099 642 kronor

4. Sunlight Cliff 590 4 X4 – för äventyraren

Sunlight Cliff 590 4X4 är en fyrhjulsdriven plåtis med Ford-chassi, som passar för äventyraren. Husbilen är i första hand för två personer, även om man kan åka fyra i den, och det finns en extrabädd för en gäst.

 • Längd: 5,95 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Sovplatser: 2-3
 • Pris: Uppgift saknas

5. Carthago C-tourer Comfort 145 LE Superior – en elegant nyhet

Carthago visade upp en helt ny modell på mässan: Carthago C-tourer Comfort 145 LE Superior. Husbilen har en ny exklusiv inredning med en lyxig och hemtrevlig känsla. Vi hittar inte exakt denna modell på Carthagos webbplats, och därför saknar vi en del av faktauppgifterna.

 • Längd: Uppgift saknas
 • Totalvikt: Uppgift saknas (4,2 eller 4,5 ton)
 • Sovplatser: Uppgift saknas
 • Pris: 1 985 000 kronor

6. Hobby Maxia Van 680 ET – för långa personer

Hobby Maxia Van 680 ET är en plåtis som skiljer sig från mängden. Denna plåtis är byggd på Volkswagen, vilket inte är så vanligt. Den är också extra hög, vilket innebär att även långa personer slipper att slå i huvudet.

 • Längd: 6,83 meter
 • Totalvikt: 3,88 ton
 • Sovplatser: 2 (+1)
 • Pris: 1 320 700 kronor

7. Rapido 606 F – med taksäng istället för sovrum

Hos Rapido spanade vi in Rapido 606 F med Peugot-chassi. Den här husbilen har en lite speciell inredning. Istället för sovrum finns ett lite rymligare badrum samt en stor garderob. Säng fäller man istället ned från taket, och dessutom finns möjlighet att bädda om dinetten till en sängplats.

 • Längd: 6,69 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Sovplatser: 2 +2
 • Pris för visad husbil: 1 069 720 kronor

8. Pilote A603G Atlas – cool plåtis med Ford-chassi

Pilote visade som sagt flera nya modeller, och vi spanade också in deras nya van Pilote A603G Atlas. Den här plåtisen är utrustad med Ford-chassi och ser riktigt cool ut. Även om planlösningen är någorlunda standard ser den snygg och fräsch ut även invändigt.

 • Längd: 5,98 meter
 • Vikt: 3,5 ton
 • Sovplatser: 2 (+1 tillval)
 • Pris: 965 000 kronor

9. Challenger X250 – mellanting mellan husbil och plåtis

Challenger X250 (Chausson) är för dig som inte riktigt kan välja mellan traditionell husbil och plåtis. Detta fordon känns bekvämt som en vanlig husbil, samtidigt som den har vissa likheter med en plåtis. Challenger X250 är nämligen bara 2,10 meter bred.

Den husbilen vi spanade in är 6,36 meter lång, men det finns även en ännu mindre variant. Challenger X150 är bara 5,99 lång. Trots litenheten finns många skåp och smarta förvaringslösningar.

 • Längd: 6,36 meter
 • Vikt: 3,5 ton
 • Sovplatser: 4
 • Pris: Uppgift saknas

10. Sunliving V60 SP Popup – kompakt plåtis med popup-tak

Sist men inte minst väljer vi att visa Sunliving V60 SP Popup. Denna lilla kompakta plåtis är ljus och fräsch, och har en planlösning som är relativt standard. I och med att bilen har popup-tak finns också möjlighet att sova fyra personer i fordonet. Av försäljarna fick vi också veta att Sunliving kommer att börja med Fiat som alternativ till Citroën, när det kommer till chassit.

 • Längd: 5,99 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Sovplatser: 4
 • Grundpris: 908 000 kronor

Fler intressanta husbilar på Elmia Husvagn Husbil 2023?

Såg du några fler intressanta husbilar på Elmia Husvagn Husbil 2023? Eller kanske någon som du fastnade extra för? Berätta gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev