Annons

Semester i Sydasien? Denna del av världen, i den centrala södra delen av Asien, bjuder på allt från spännande kulturella upplevelser till historia och natur. Dessutom ska du förstås inte missa den lokala maten.

Vilka länder ingår i Sydasien?

Sydasien är den centrala södra delen av Asien, som du hittar söder om Himalaya och norr om Indiska oceanen. Som den centrala delen räknas oftast Indiska halvön och de länder som vanligtvis brukar inkluderas är Indien, Pakistan, Iran, Bhutan, Nepal, Maldiverna, Bangladesh och Sri Lanka. Ibland räknas även Myanmar (Burma), Tibet, Iran och Afghanistan.

Sydasien gränser i väster till Sydvästasien (Mellanöstern), i norr till Centralasien och i öster till Sydostasien. I söder avgränsas regionen av hav och i de andra riktningarna av djungel, bergskedjor eller ökenområden.

Galle Sri Lanka i Sydasien
Staden Galle i Sri Lanka

Sydasien– en kulturellt spännande region

Sydasien är en spännande region som bjuder på massor av kultur och historia. Här kan du ta del av allt från historiska minnesmärken och festivaler till exotisk mat och vilda djur. Till exempel kan du se apor, elefanter och många sorters exotiska fåglar.

Den största religionen i Sydasien är hinduism och den näst största religionen är islam. Cirka två tredjedelar av regionens invånare är hinduer, medan en knapp tredjedel är muslimer. Övriga är bland annat sikher, buddhister och kristna.

Artiklar om resmål i Sydasien

Här hittar du massor av intressanta artiklar om resmål i Sydasien. Artiklarna har skrivits antingen av oss (Helena och Peter på FREEDOMtravel) eller någon av våra gästskribenter. Än så länge finns reportage om länderna du ser här nedanför, och med tiden kommer fler och fler reportage.

exotiska fåglar i Sydasien
I Sri Lanka kan man se många sorters fåglar

Vill du läsa mer om resmål i Asien?

Vill du läsa mer om resmål i andra delar av Asien? Här på FREEDOMtravel hittar du också reportage om länder i Centralasien, Mellanöstern, Sydostasien och Östasien.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev