Annons

Resa till södra Afrika? Denna del av världen, i den södra delen av Afrika, bjuder på många exotiska och spännande resmål. Det är populärt att resa hit för att uppleva safari, men det finns också möjlighet att uppleva allt från kultur till vacker natur.

Vilka länder ingår i södra Afrika?

Med södra Afrika avses den södra delen av den afrikanska kontinenten, och begreppet ska inte blandas ihop med ”Sydafrika” som endast avser ett land i regionen. Hur många länder som ingår i södra Afrika beror på hur definitionen görs, men i första hand brukar fem länder inkluderas: Sydafrika, Lesotho, Swaziland, Botswana och Namibia.

I vissa bredare definitioner inkluderas ytterligare länder, norr om dessa fem. Länder som kan räknas är Angola, Zambia, Zimbabwe, Mocambique och Malawi, liksom östaterna Komorerna, Madagaskar och Mauritius.

Södra Afrika – en spännande region

Södra Afrika är en spännande region som har mycket att bjuda på. Ett av de mest besökta resmålen här är Sydafrika, där du till exempel kan uppleva Kapstaden, men också safari i Krugerparken. Vem drömmer till exempel inte om att se ”the big five” – lejon, leopard, elefant, noshörning, buffel?

Andra intressanta länder i denna region inkluderar till exempel Botswana och Namibia. Även dessa länder bjuder på fantastiska möjligheter att uppleva djur och natur.

Artiklar om resmål i södra Afrika

Här hittar du massor av intressanta artiklar om resmål i södra Afrika. Artiklarna har skrivits antingen av oss (Helena och Peter på FREEDOMtravel) eller någon av våra gästskribenter. Än så länge finns reportage om följande länder i området:

Vill du läsa mer om resmål i Afrika?

Vill du läsa mer om resmål i Afrika? Här på FREEDOMtravel hittar du också reportage om länder i NordafrikaVästafrika och Östafrika.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev