Här presenterar vi campingar och ställplatser i östra Europa – allt från mycket enkla campingar som påminner om ställplatser till fina familjecampingar vid badstränder. Här kan du också botanisera bland våra personliga tips på saker att se och göra i närheten. Låt våra tips inspirera dig att börja planera din resa!

Klicka vidare till det land du är intresserad av för inspiration och idéer. Alla tips bygger på våra egna erfarenheter och de länder som presenteras är länder som vi själva har besökt. Låt planeringen börja genom att hitta ställplatser i östra Europa!

Våra listor över campingar och ställplatser

Vilka länder som räknas till östra Europa kan variera, och vi har valt att inkludera Baltikum, Ryssland, Ukraina, Belarus och Moldavien i definitionen. Om du letar efter campingar och ställplatser i exempelvis Polen eller Tjeckien kan du istället leta under ställplatser i Centraleuropa. Än så länge har vi endast tips om campingar och ställplatser i ett land i östra Europa, och det är i det fina husbilslandet Estland.

Campingar och ställplatser i östra Europa

Vår erfarenhet av att resa med husbil i Estland var att detta var ett fantastiskt campingland. Det finns gott om campingar, och det är också enkelt att fricampa. Det finns kanske inte lika stort utbud av regelrätta ställplatser som i en del andra länder, men det uppvägs av de prisvärda campingarna och de goda möjligheterna till fricamping. Läs gärna mer nedan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev