Annons

Här presenterar vi campingar och ställplatser i Östeuropa – allt från mycket enkla campingar som påminner om ställplatser till fina familjecampingar vid badstränder. Här kan du också botanisera bland våra personliga tips på saker att se och göra i närheten. Låt våra tips inspirera dig att börja planera din resa!

Klicka vidare till det land du är intresserad av för inspiration och idéer. Alla tips bygger på våra egna erfarenheter och de länder som presenteras är länder som vi själva har besökt. Låt planeringen börja genom att hitta ställplatser i Östeuropa!

Våra listor över campingar och ställplatser

Vi har rest mycket i Estland, Polen och Tjeckien med husbil och varit runt lite överallt i dessa länder. Vi har varit här flera gånger, och varje gång rest runt under ett antal veckor. När det gäller Ungern har vi än så länge bara rest utan husbil och kikat in på en camping. Vi har listat alla platser vi har besökt, från norr till söder. Läs mer om det land du vill veta mer om:

Camping Wagabunda i Mikolajki

Campingar och ställplatser i Östeuropa

Många östeuropéer tycker om att campa, och därför finns det oftast gott om campingar. I många delar av Östeuropa är det fortfarande vanligare med campingar än med ställplatser, men campingarna är å andra sidan ofta väldigt prisvärda.

Ibland kan campingarna vara lite enklare än i Väst- och Sydeuropa och det är till exempel vanligt att man inte får en specifik plats tilldelad, utan att man helt enkelt får ställa sig var man vill. På sina håll finns det självklart ställplatser också. Läs gärna mer om att resa med husbil i Estland, Polen och Tjeckien:

Ställplatser i Östeuropa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev