Meny Stäng

Nya Zeeland

Annons

Resmål i Nya Zeeland! Här hittar du inspiration till platser att besöka i Nya Zeeland. Tycker du om dramatisk natur eller djur som delfiner eller pingviner? Här kommer våra bästa tips till dig som vill resa till Nya Zeeland!

Varför resa till Nya Zeeland?

Naturen på Nya Zeeland är extremt omväxlande. På många håll är det grönt och frodigt och på andra ställen möts man av glaciärer. Det finns aktiva vulkaner och geotermiska områden där det pyser och bubblar överallt.

Man kan både skåda valar och simma med delfiner på många olika ställen. Det finns också goda möjligheter för att vandra, paddla eller rida, och det finns inte ett enda farligt djur i naturen. Dessutom är hela landet fyllt av aktiviteter som bungyjump, forsränning och olika äventyrsparker.

Resmål i Nya Zeeland – inspirerande läsning

resmål i Nya Zeeland

Auckland

Auckland är Nya Zeelands största stad med 1,4 miljoner invånare, och är en stad med svindlande höga byggnader. Allra högst är SkyTower med sina 328 meter. Här kan man åka upp och äta middag, medan man tittar ner på de andra skyskraporna långt, långt där nere.

White Island

White Island

En tur till White Island är ett härligt äventyr under din resa till Nya Zeeland. En båttur tar dig ut till ön, och längs vägen har du chans att se delfiner som gillar att leka i vågorna runt båtarna. På ön finns en levande vulkan och det pyser och bubblar precis överallt. Eftersom stenar kan komma flygande blir man utrustad med hjälm.

resmål i Nya Zeeland - Rotorua

Rotorua

Hela området i och runt Rotorua är geotermiskt och det pyser och bubblar överallt. Om man vill kan man besöka en stor park med kokande lergropar och en mycket speciell lukt. I Rotorua finns också en äventyrspark där man bland annat kan prova Zorb och Frefall Xtreme. I området finns dessutom möjlighet till forsränning.

resmål i Nya Zeeland - Bridge to nowhere

Pipiriki och Bridge to nowhere

Från Pipriki kan man ta en tur med speedboat genom en intensivt grön flod och sedan komma till en bro mitt i regnskogen, som kallas Bridge to nowhere. En härlig utflykt i naturen! Om man vill uppleva regnskogen under längre tid kan man istället välja att paddla kajak, och övernatta i den vilda men ofarliga naturen.

resmål i Nya Zeeland: Abel Tasman

Abel Tasman nationalpark

Abel Tasmans nationalpark är ett fantastiskt naturområde med stränder och regnskog. Vi hyrde kajak och paddlade runt, och gjorde dessutom en kortare vandring i naturen. Vi kan varmt rekommendera ett besök i den här nationalparken under din resa till Nya Zeeland.

Kaikoura

kaikoura

Kaikoura ligger fint vid vattnet, på Sydöns nordöstra sida. Här kan man bland annat ge sig ut på valskådning i tuffa båtar, som med lätthet klarar de stora sugande vågorna. I och med att havet är extremt djupt utanför kommer stora valar ovanligt nära land. Vi såg kaskelottvalar, vilket var riktigt fascinerande!

Akaroa

Akaroa

I Akaroa, utanför Christchurch, kan man simma med vilda delfiner, som självmant närmar sig båtarna av nyfikenhet eller leklust. Det är den lilla Hectors delfin som finns här. Man kan få dem intresserade genom att knacka stenar mot varandra, men man får inte röra vid deras ömtåliga hud. En fascinerande upplevelse!

resmål i Nya Zeeland - Mount Cook

Mount Cook

Vid Mount Cook får man uppleva ett helt nytt klimat – igen! Detta område är en dramatisk och fin plats att besöka under en resa till Nya Zeeland. Här finns höga berg och imponerande glaciärer. Man kan bland annat åka på båtturer i glaciärsjöarna, vilket är en upplevelse.

Peter och Helena Bergström, FREEDOMtravel
Peter och Helena Bergström på Nya Zeelandresemagasinet FREEDOMtravel

Info och fakta om Nya Zeeland

 • Huvudsta: Wellington
 • Språk: Engelska och maori
 • Invånare: 4,7 miljoner (2017)
 • Valuta: Nyzeeländsk dollar (NZD)
 • Religion: Ateism (42 %), kristendom, olika varianter (48 %)
 • Flagga: Nya Zeelands flagga är blå med den brittiska unionsflaggan och fyra röda stjärnor med vita ränder.
 • Nationalsång: God Defend New Zealand och God Save the Queen

Bra att veta om Nya Zeeland

 • Prisläge: Något billigare än Sverige
 • Tidsskillnad: +12 timmar
 • Akutnummer: 111
 • El: Adapter behövs
 • Vatten: Drickbart

Resa till Nya Zeeland

 • Flyg: Emirates och Qatar flyger från Stockholm (Arlanda) till Auckland, med ett byte på vägen. Cathay Pacific, Air New Zealand, Lufthansa, KLM och Finnair flyger från Stockholm (Arlanda) till Auckland, med två byten på vägen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

4 kommentarer

Skriv kommentar →

 1. flyforfree säger:

  Hej!

  Ni som gillar att resa mycket borde kolla in den här: https://www.facebook.com/flyforfree4/

  “Vi på Flyforfree har precis bokat nästa sommars kommande poängresa. Den tar oss från Göteborg till Santiago (Chile) och sedan vidare ut i stilla havet mot Påskön.

  För 3400 kr per person får vi möjligheten att flyga i Business Class t/r via Houston. När avresan närmar sig är tanken att boka om till Lufthansa First Class då biljetter där släpps 14 dagar inpå avgång.

  Förutom denna resa kommer vi också att flyga till Nya Zeeland i vinter och utforska den södra ön. Vi har bokat poängbiljetter i First Class och betalar endast 3000 kr i skatter och avgifter. En resa som i normalfallet skulle kosta upp mot 75.000 kr per person!

  I höst provar vi även München med SAS Business och senare i vår också Las Palmas. Resorna kostar 500 kr per resa.”

 2. Marias Memoarer säger:

  Friluftsliv, natur och LoTR-miljöer – tre orsaker till varför jag vill se Nya Zeeland 🙂

 3. Nya Zeeland säger:

  Mycket trevligt land, och ni verkat ha gjort det mesta. Jag skulle också vilja slå ett slag för Wellington och vindistrikten i norra sydön, väldigt trevligt!

 4. Marianne Eriksson säger:

  Så härlig resa, körde den med husbil 2019
  Bästa resan jag genomfort hittills! Vi körde östkusten ner på norra ön och sedan över till södra ön! Tre veckor var vi också på NZ , bra längd på resa då det är mkt att se. Sedan 1 år tillbaka har jag nu en hus bil. Stortrivs!
  / Marianne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *