Meny Stäng

Nya Zeeland med husbil – Del 2

Här kommer den andra delen om Nya Zeeland  med husbil, från vår resa 2006. På Nya Zeeland finns verkligen allt för den som gillar äventyr! Vi provade på en del äventyrliga aktiviteter i och runt omkring Rotorua, på nordön.

Äventyr i Rotorua

I Rotorua kan den som är sugen på adrenalin verkligen få sitt lystmäte, för här finns gott om äventyr. Vi provade allt från att flyga i luften till att rulla ner för ett berg i en boll … Rotorua är dessutom coolt eftersom det är ett geotermiskt område och man därför kan se hur det pyser och bubblar precis överallt, till och med i folks trädgårdar.

Nya Zeeland
Jag minns inte vad den här hette, men den gick högt upp och det gick fort …
Med Free fall X-treme kan man prova på att flyga ...
Med Free fall X-treme kan man prova på att flyga …
Zorb - rulla nerför en kulle inuti en boll ...
Zorb – rulla nerför en kulle inuti en boll …
Nya Zeeland
Bli blöt med forsränning!

Pipiriki och bron till ingenstans

Bridge to nowhere kallar de den stora bron som byggts mitt ute i regnskogen, men som inte leder någonstans. En gång hade man förstås planer på vägar och bebyggelse, men så blev det inte. Nu kan man istället uppleva den fantastiska naturen här genom att paddla på floden och sedan kombinera med en liten vandring.

Redo för äventyr i Pipiriki
Redo för äventyr i Pipiriki
Bron till ingenstans
Bron till ingenstans

Läs mer: Resa till Nya Zeeland – din guide till Nya Zeelands bästa resmål