Meny Stäng

Nya Zeeland med husbil 2 – Rotorua och Pipiriki

Annons

Här kommer den andra delen om Nya Zeeland  med husbil, från vår resa 2006. På Nya Zeeland finns verkligen allt för den som gillar äventyr! Vi provade på en del äventyrliga aktiviteter i och runt omkring Rotorua, på nordön.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Äventyr i Rotorua

I Rotorua kan den som är sugen på adrenalin verkligen få sitt lystmäte, för här finns gott om äventyr. Vi provade allt från att flyga i luften med hjälp av Free Fall X-treme till att rulla ner för ett berg i en boll som kallas “zorb” … Vi provade också forsränning, vilket är en riktigt häftig aktivitet. Man kan välja olika svårighetsgrad och vi valde en lite lättare nedfart, som passar när man har med sig barn.

Rotorua är dessutom coolt eftersom det är ett geotermiskt område och man därför kan se hur det pyser och bubblar precis överallt, till och med i folks trädgårdar. Här kan man också se geysrar, precis som på Island.

Nya Zeeland
Jag minns inte vad den här hette, men den gick högt upp och det gick fort …
Med Free fall X-treme kan man prova på att flyga ...
Med Free fall X-treme kan man prova på att flyga …
Zorb - rulla nerför en kulle inuti en boll ...
Zorb – rulla nerför en kulle inuti en boll …
zorb i Nya Zeeland
Peter, Robin och Billie framför zorb
Nya Zeeland
Bli blöt med forsränning!

Pipiriki och bron till ingenstans

Bridge to nowhere kallar de den stora bron som byggts mitt ute i regnskogen, men som inte leder någonstans. En gång hade man förstås planer på vägar och bebyggelse, men så blev det inte. Nu kan man istället uppleva den fantastiska naturen här genom att paddla på floden och sedan kombinera med en liten vandring.

Redo för äventyr i Pipiriki
Redo för äventyr i Pipiriki
Bron till ingenstans
Bron till ingenstans

Nya Zeeland med husbil – läs mer

Vi har skrivit flera delar om vår husbilsresa på Nya Zeeland. Resan startade i Auckland, där vi både hann med en ridtur och att besöka det skyhöga tornet Sky Tower. Vi besökte sedan vulkanön White Island innan det var dags för äventyr i Rotorua …

Därefter tog vi oss över till Sydön. Vi utforskade Abel Tasman nationalpark och upplevde valskådning i Kaikoura. Det blev också en tur med fyrhjuling, en båttur i en glaciärsjö samt en möjlighet att simma med delfiner.

Glaciärsjö Nya Zeeland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev