Meny Stäng

Nya Zeeland med husbil 4 – Mt Cook och Akaroa

Annons

Här kommer fjärde och sista delen i vår lilla berättelse om husbilsresan på Nya Zeeland 2006/2007. Resan fortsatte på Sydön och avslutades i Christchurch, där vi lämnade husbilen och flög till Auckland och sedan vidare hem … En av de bästa resor vi någonsin gjort!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tur med fyrhjuling

Nya Zeeland är verkligen äventyrens land och på Sydön testade vi bland annat en tur med fyrhjuling. Detta tyckte vi alla fyra var riktigt kul!

Fyrhjuling Nya Zeeland
Vi provade fyrhjulingar – kul!

Glaciärsjö vid Mt Cook

Sedan styrde vi kosan mot det fantastiska landskapet runt Mt Cook. Här tog vi en båttur på glaciärsjön, vilket verkligen var en fantastisk upplevelse. När man sitter i den lilla båten och tittar upp på den enorma isen inser man hur mäktig naturen är, och hur liten man själv är i jämförelse.

Husbil Nya Zeeland
Vid Mount Cook var det som att komma till ett helt nytt klimat – igen
Glaciär Nya Zeeland
Mäktigt att uppleva en glaciär och en glaciärsjö

Simma med delfiner

På slutet av resan fick vi även chans att simma med delfiner i Akaroa. Delfinerna här heter Hectors delfin och finns bara här. Man får inte röra vid dem, men vi fick göra ljud med stenar och då kom de på eget bevåg väldigt nära. Uppenbarligen tyckte de att det var roligt att simma med människor!

Simma med delfiner Nya Zeeland
Härligt att delfinerna väljer att komma till båtarna, bara för att de tycker att det är kul

Nya Zeeland med husbil – läs mer

Vi har också skrivit om de första delarna av vår husbilsresa på Nya Zeeland. Resan startade i Auckland, där vi både hann med en ridtur och att besöka Sky Tower. Vi besökte sedan vulkanön White Island innan det var dags för äventyr i Rotorua – allt från att se geysrar till att rulla nedför backar i en “zorb”.

Vi besökte också “Bridge to nowhere” innan vi tog oss över till Sydön. Här upplevde vi nationalparken Abel Tasman och fick vara med om valskådning i Kaikoura. Du kan läsa om de tidigare äventyren här.

Nya Zeeland runt med husbil

Prenumerera på vårt nyhetsbrev