Meny Stäng

Nya Zeeland med husbil – Del 4

Här kommer fjärde och sista delen i vår lilla berättelse om husbilsresan på Nya Zeeland 2006/2007. Resan fortsatte på Sydön och avslutades i Christchurch, där vi lämnade husbilen och flög till Auckland och sedan vidare hem… En av de bästa resor vi någonsin gjort!

Fyrhjuling och glaciärsjö

Nya Zeeland är verkligen äventyrens land och vi testade en tur med fyrhjuling. Kul! Sedan styrde vi kosan mot det fantastiska landskapet runt Mt Cook. Här tog vi en båttur på glaciärsjön, vilket verkligen var en fantastisk upplevelse.

Fyrhjuling Nya Zeeland
Vi provade fyrhjulingar – kul!
Husbil Nya Zeeland
Vid Mount Cook var det som att komma till ett helt nytt klimat – igen
Glaciär Nya Zeeland
Mäktigt att uppleva en glaciär och en glaciärsjö

Simma med delfiner

På slutet av resan fick vi även chans att simma med delfiner. Delfinerna här heter Hectors delfin och finns bara här. Man får inte röra vid dem, men vi fick göra ljud med stenar och då kom de på eget bevåg väldigt nära. Uppenbarligen tyckte de att det var roligt att simma med människor!

Simma med delfiner Nya Zeeland
Härligt att delfinerna väljer att komma till båtarna, bara för att de tycker att det är kul

Läs mer: Resa till Nya Zeeland – din guide till Nya Zeelands bästa resmål