Meny Stäng

Shopping i Ukraina – att fynDa i Kiev

Annons

Åh, det är så himla kul att ägna sig åt shopping i Ukraina! Här finns inte så mycket kedjor som i andra europeiska storstäder, utan framför allt massor av småbutiker. Allra roligast är det att gå runt i Metrograd, en enorm underjordisk galleria som sträcker sig mellan flera tunnelbanestationer. Här kan man hitta det mesta när det gäller kläder och skor, men även inredning, presentartiklar och allt möjligt annat oväntat.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Päls och höga klackar

Det finns otroligt mycket butiker och gallerior i Kiev och ett större och mer fantasifullt utbud än i Sverige (åtminstone för kvinnor), där vi tycker att det är svårt att handla. Priserna är relativt låga, men det finns också massor av exklusiva butiker som säljer Gucci, Versace och Armani. Det finns också gott om exklusiva pälsbutiker, med pälsar för mellan 20 000 och 40 000 kr. Trots att många är fattiga måste det finnas en hel del ukrainare med pengar …

Det som man framför allt lägger märke till är allt glitter, alla pälsar, alla pälsdetaljer, alla höga klackar och alla klädesplagg med annorlunda design. Även om det är mycket fokus på glitter och glamour är alla kläder gjorda för ett kallt klimat. De högklackade lackstövlarna är till exempel skönt varmfodrade, och varenda jacka man provar svämmar över av mjukt foder och tjock päls.

Ukraina, Kiev
Shopping i Ukraina

Shopping i Ukraina – våra fynd

Jag (Helena) har bland annat köpt en varm pälsfodrad jacka och flera par skor och stövlar. Peter då? Jodå, han har också hittat ytterkläder. Dessutom har han gått loss på manchettknappar. Han gillar lite större manchettknappar som glittrar lite, och då är han i helt rätt land om man säger så. Här finns hur många glittrande manchettknappar som helst att välja på!

Ukraina, Kiev
Hur cool är inte den här t-shirten?
Shopping i Kiev
Manchettknappar till festen

Många småbutiker

Det som är lite trist i många europeiska städer är att det är precis samma kedjor överallt. Så är det inte här! Eller jo, några av de vanliga kedjorna finns här också, men framför allt så finns det många småbutiker. Om man är trött på att titta i de vanliga gamla kedjorna hemma är det här verkligen kul!

Shopping i Kiev
Ett fynd från vår shopping i Ukraina
Några resultat från vår shopping i Kiev
Mer shoppingfynd

Vårt hotell just nu

Ikväll har vi bokat bord på en fiskrestaurang som ska vara speciell. Imorgon byter vi hotell – inte för att vi är missnöjda, men för att få lite omväxling och prova ett större hotell. Sedan ska vi ta med oss kameran ut på stan för att fånga lite sevärdheter.

Här bor vi just nu!
Alla våra bästa tips om Ukraina. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev