Nu har vi provat restaurang Pervak i Kiev. Andra kvällen i Kiev kunde vi äntligen gå ut och äta alla fyra tillsammans, alltså Peter, jag, Peters son Robin och Robins flickvän Alexandra. I Kiev finns många roliga och annorlunda restauranger, inte minst när det handlar om inredning. På Pervak i Kiev har personalen traditionell ukrainsk klädsel och varje rum har fått sin egen identitet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Häftig inredning

Personalen på restaurang Pervak i Kiev går klädda som gammaldags ukrainska bönder och varje rum har sin egen speciella inredning. Ett rum ser till exempel ut som ett stall, och pallarna vid bardisken ser ut som hästsadlar.

Ett annat rum är inrett som någons mormors bibliotek, med vita dukar, porslinsfigurer och fullt av bokhyllor med gamla slitna böcker. I rummet där vi satt var både väggar och tak intensivt dekorerade, med allt från skyltar till juldekorationer.

Restaurang Pervak
Det händer saker i taket på restaurang Pervak i Kiev …

Ukrainsk middag på Pervak i Kiev

Före maten fick man in bröd och tre små skålar med olika röror. Servitören kunde inte förklara på engelska, men en av rörorna smakade vitlök, en smakade fisk och den tredje smakade … fett. Vi tror kanske att detta var någon slags ister?

Jag beställde någon slags syrade grönsaker till förrätt, om jag tyckte smakade lite trist, men de andra var nöjda med sina förrätter. Till huvudrätt beställde vi kött eller kyckling, och alla verkade glada och nöjda. Framför allt hade vi en väldigt trevlig kväll i en trevlig miljö!

Det här med temarestauranger kan de väldigt bra. Allt är detaljplanerat i dekoration, mat och porslin. Personalen är på och väldigt glada och stannar gärna och pratar och flaxar med armarna med dålig engelska, men de försöker och bara det.

Sallad Pervak
Min förrätt var lite trist, men det var den som fastnade på bild ….
Alla våra bästa tips om Ukraina. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev