Meny Stäng

Limassol marina på Cypern – och restaurang Kipriakon

Annons

Limassol marina är hamnen i Limassol på Cypern, och består både av en gammal hamn och en nyare del med stora segelyachter. Under vår första dag på Cypern åt vi en fantastiskt god lunch här, på restaurang Kipriakon.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Limassol Marina

Limassol Marina är betydligt större än delen med den gamla hamnen, där vi fotograferade. Det var i alla fall här vi hamnade när vi först började stifta bekantskap med Cypern. Ett bra första möte skulle det visa sig!

Limassol Marina

Limassol Marina ligger i staden Limassol, på den södra delen av Cypern.

Lunch på restaurang Kipriakon

Vi är på Cypern på en pressresa, tillsammans med ett gäng på knappt tio reseskribenter. Den första dagen åt hela gruppen lunch på restaurang Kipriakon, som ligger i den gamla hamnen, i Limassol marina. Detta visade sig vara ett riktigt mysigt och trevligt ställe, där man kan äta traditionell grekisk och cypriotisk mat.

Vi inledde lunchen med en rad meze, det vill säga smårätter. På bordet serverades några grekiska sallader att dela på (klassiska men med kapris som en liten twist), bröd, halloumi och en spännande korv gjord på fläskkött, som fått en mörk färg via rödvinsmarinad. Mycket gott!

Till huvudrätt valde vi alla vid bordet lite olika rätter. Peter valde en klassisk moussaka, som han tyckte smakade mycket bra.

Moussaka på restaurang Kipriakon i Limassol Marina

Jag (Helena) valde ”bakad pasta”, som är en traditionell cypriotisk rätt med fläskfärs, pasta och bechamelsås, som lagats i ugnen. Mycket gott och rejält mättande!

Bakad pasta på restaurang Kipriakon

Dessutom fotade vi maträtten ttavas, som beställdes in av andra vid bordet. Detta är en gryta som görs på lamm, eller möjligtvis get. I detta fall innehöll grytan mört lammkött som, enligt dem som beställt rätten, var mycket gott.

Summa summarum så fick vi en mycket god lunch, och samtidigt ett fint första möte med Cypern. Maten smakade mycket bra, och dessutom kunde vi sitta utomhus i solen i slutet av november. Fantastiskt!

Ttavas på restaurang Kipriakon i Limassol Marina

Mer att se och göra i närheten

Det finns förstås mycket mer att se och uppleva på Cypern, och vi kommer berätta mer under den närmaste tiden. I närheten av Limassol kan du bland annat besöka Pafos, som bjuder på intressanta historiska sevärdheter.

Alla våra bästa tips om Cypern. Klicka på bilden!

Har du besökt Limassol Marina?

Har du besökt Limassol eller Limassol Marina på Cypern? Hur var din upplevelse? Berätta gärna!

Fakta om Limassol Marina

  • Land: Cypern
  • Läge: Den gamla hamnen (Old port) i centrala Limassol, på den södra delen av Cypern.

Restaurang Kipriakon

  • Adress: Limassol Marina (Old Port), Cypern
  • Mat: Traditionella grekiska och cypriotiska maträtter, inklusive meze (smårätter)
  • Prisklass: Huvudrätter cirka 9-18 euro
  • Vegetariskt: Vegetariska alternativ finns
  • Läs mer: Du hittar mer info på restaurangens sida på Facebook

Prenumerera på vårt nyhetsbrev