Meny Stäng

Härliga dagar på Cypern – vi njuter av milt klimat

Annons

Vilka härliga dagar vi har haft – och har – på fina Cypern. Att komma hit i november är fantastiskt, och det känns lyxigt att uppleva detta milda klimat. Vår vecka började med snö och därefter kom sol och värme …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vinter i Stockholm

Vår vecka inleddes i ett riktigt vintrigt Stockholm. Snön kan vara jobbig på vissa sätt, men det blir också fint när det blir vitt och ljust.

Även i marinan, där vi bor i vår husbåt, blir det fint när snön lägger sig.

En morgon vaknade vi av att det snöat massor, och eftersom den tunga snön lagt sig på snedden på taket lutade vår husbåt rejält. När vi lade frukostäggen på bordet rullade de iväg …

Det var bara (för Peter) att ge sig upp på husbåtstaket och sopa ner snön! Kanske finns det anledningar till att han gnäller mer över snön än jag (Helena) gör …

Härliga dagar på Cypern

Tidigt i tisdags morse flög vi till Cypern för att uppleva detta intressanta land tillsammans med ett litet gäng resebloggare och resejournalister. På Instagram (@freedomtravelnews) kan du följa vår resa lite mer i realtid.

Smidigt direktflyg från Stockholm till Larnaca, med Norwegian

Om du vill ha fler perspektiv på denna Cypernresa kan du också följa Christian från Matochresebloggen (Insta: @matochresebloggen.se) samt Marlene och Martin (Insta: @marlenerinda).

Vi har rest tillsammans ända fram tills igår, då vi begav oss av åt varsitt håll på Cypern. Nu tycker vi själva att det är extra spännande att följa varandra på sociala kanaler. Men snart ses vi igen, för lite mer gemensamt program.

Vi år våra resekamrater studerar antika cypriotiska mosaiker

Att njuta av milt klimat

Hur glada har vi varit att komma ner till värmen? Fantastiskt glada! Bilderna nedan är tagna av vår vän Christian från Matochresebloggen. Det var första kvällen på Cypern och vi var trötta, pigga och extremt glada på samma gång.

Det är otroligt skönt att uppleva Cyperns milda klimat. På dagarna är det 20-25 grader varmt och när solen lyser är det riktigt skönt. På kvällarna (eller när det kommer en regnskur) är det lite svalare, men det är fortfarande mycket, mycket varmare än vad vi är vana vid hemifrån för tillfället …

Vi har hunnit med en hel del redan, bland annat i form av historiska sevärdheter, god mat, resorts, vingårdar och gårdar som tillverkar traditionella delikatesser. Vi berättar förstås mer snart! Så länge kan du läsa vårt första reportage om Limassol marina och restaurang Kipriakon.

WIFI.se

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är förstås att vi fått möjlighet att upptäcka fantastiska Cypern. Det som också är bra är att vi är kvar på ön och har möjlighet att upptäcka ännu mer!

Din tur! Vad kan du lyfta fram som positivt från veckan? Stort som smått …

Ett glas uppfriskande lemonad på Minthis Hills Golf Club and Spa

Veckan som kommer

Vi är kvar på Cypern under ytterligare några dagar, och på FREEDOMtravel kan du under den närmaste tiden räkna med massor av Cypern-inspiration. Dessutom har vi en spännande gästartikel (om en solig destination på andra sidan Atlanten) i pipeline. Missa inte det!

Missade du förra Happy Friday? Läs Business-roadtrip och snart en ny resa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev