Meny Stäng

Ställplatser

Annons

Här presenterar vi campingar och ställplatser i Europa – allt från enkla ställplatser på grus till lyxiga resorts med all tänkbar service. Här hittar du också våra personliga tips på vad du kan se och göra i områdena runt omkring. 

Låt våra tips inspirera dig att börja planera din resa med husbilen eller husvagnen! Klicka vidare till det land du är nyfiken på för att hitta listor med ställplatser och campingar. Alla tips bygger på våra egna erfarenheter och vi skriver om platser som vi själva har besökt. Låt planeringen börja genom att hitta ställplatser i Europa!

Campingar och ställplatser i Norden

Det är populärt att campa i Norden, både med husbil och husvagn, och därför finns det förstås också många platser där man kan stanna över natten. Campingar i Sverige kan vara ganska prisvärda, och det finns både enklare varianter och lite mer lyxiga. Även ställplatser varierar från kostnadsfria platser utan service, till dyrare platser med lika mycket service som på en camping. Här hittar du listor på platser vi har besökt, från norr till söder.

Ställplats i Västerås gästhamn

Campingar och ställplatser i Västeuropa

Det är otroligt populärt att resa med husbil i Västeuropa, framför allt i Tyskland, men också i länder som Holland, Belgien och Österrike. I Tyskland finns otroligt många ställplatser, som dessutom kan vara mycket prisvärda. Ibland är själva platsen gratis, medan man betalar för el och vatten. Naturligtvis finns det också campingar, som kan ligga väldigt naturnära och fint.

Ställplatser i Tyskland

Campingar och ställplatser i Östeuropa

Många östeuropéer tycker om att campa, och därför finns det oftast gott om campingar i Östeuropa. I många delar av Östeuropa är det fortfarande vanligare med campingar än med ställplatser, men campingarna är å andra sidan ofta väldigt prisvärda.

Ibland kan campingarna vara lite enklare än i Väst- och Sydeuropa och det är till exempel vanligt att man inte får en specifik plats tilldelad, utan att man helt enkelt får ställa sig var man vill. På sina håll finns det självklart ställplatser också.

Campingar och ställplatser i Sydeuropa

Det är inte konstigt att många vill ta husbilen med sig till södra Europa! Ett härligare klimat lockar, och i och med att det är populärt finns också gott om ställplatser och campingar i Sydeuropa.

I Frankrike är det vanligt med ställplatser som inte kostar något, men där man istället betalar med mynt eller polletter för den service man behöver. I alla sydeuropeiska länder finns campingar, och på många håll är det också vanligt att fricampa. Se bara till att hålla koll på lokala regler och att inte störa eller skräpa ner om du fricampar!

Campingar och ställplatser på Balkan

Kroatien har blivit ett populärt land för husbilister och är fullt av stora, fina campingar. Det är kanske inte lika många som tänker på att man kan åka med husbilen till Albanien och Nordmakedonien, men det går alldeles utmärkt! Campingarna och ställplatserna är ofta lite mindre och enklare, men man blir otroligt väl mottagen och det finns oftast allt man behöver. Så tveka inte att rulla med husbilen till Balkan!

Ställplatser i Balkan

Läs mer om ställplatser

Vad är det egentligen för skillnad på en ställplats och en camping? Hur ska en bra ställplats vara och vad är ett rimligt pris? Går det bra att fricampa några nätter på en vanlig parkeringsplats och vad måste man tänka på då? Här har vi samlat några av våra mest lästa inlägg kring camping och övernattning med husbil.

Ställplats Albufeira

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

4 kommentarer

Skriv kommentar →

 1. ulla dahlgren säger:

  hur ska man kunna få tag i fricamping guiden 2018

 2. Per säger:

  Bristen på centrala ställplatser i Stockholm är förödande dålig! Kommunen (och ni !?) måste ta tag i frågan så vi lantisar kan ges möjlighet ta del av huvudstadens utbud av olika slag., såväl kulturella som kommersiella.

  • Per säger:

   Tacksam för synpunkter beträffande det dåliga, nästan obefintliga, utbudet av ställplatser i Stockholm.

 3. Unni May säger:

  Ingen ställplatser i Norge?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *