Meny Stäng

Ställplatser

Här presenterar vi campingar och ställplatser i Europa – allt från enkla ställplatser på grus till lyxiga resorts med all tänkbar service. Här hittar du också våra personliga tips på vad du kan se och göra i områdena runt omkring. 

Låt våra tips inspirera dig att börja planera din resa med husbilen eller husvagnen! Klicka vidare till det land du är nyfiken på för att hitta listor med ställplatser och campingar. Alla tips bygger på våra egna erfarenheter och vi skriver om platser som vi själva har besökt. Låt planeringen börja genom att hitta ställplatser i Europa!

Campingar och ställplatser i Norden

Det är populärt att campa i Norden, både med husbil och husvagn, och därför finns det förstås också många platser där man kan stanna över natten. I de nordiska länderna finns allt från enkla och billiga ställplatser till lyxiga campingar fyllda av aktiviteter. Här hittar du listor på platser vi har besökt i olika nordiska länder, från norr till söder.

campingar och ställplatser på Åland

Campingar och ställplatser i Centraleuropa

Det är populärt att både resa med husbil och campa i Centraleuropa, och här hittar du allt från vackra naturområden till pittoreska städer. I vissa länder, såsom Tyskland, är det gott om ställplatser. I andra länder, såsom Polen och Tjeckien, finns det framför allt gott om campingar, varav många är prisvärda-

Resa med husbil i Tyskland

Campingar och ställplatser i västra Europa

Det är spännande att resa med husbil eller campa i västra Europa. Frankrike är ett mycket husbilsvänligt land med gott om campingar och ställplatser. Det kan också vara intressant att exempelvis upptäcka Belgien, med dess fina städer, eller natursköna Irland.

Gorges du Verdon

Campingar och ställplatser i östra Europa

Det är också värt att upptäcka ställplatser och campingar i östra Europa. Vi har rest i Estland, som bjuder på mycket historia och vackra vyer. Här finns trevliga campingar, samtidigt som det är enkelt och ofta mycket vackert att fricampa.

Campingar och ställplatser i södra Europa

Det är inte konstigt att många vill ta husbilen med sig söderut. Ett härligare klimat lockar, och i och med att det är populärt finns också gott om ställplatser och campingar i södra Europa. Ibland kan det också gå bra att fricampa, så länge du ser till att följa lokala regler

Campingar och ställplatser i sydöstra Europa

De sydöstra delarna av Europa bjuder på många spännande resmål för campare och husbilister, såsom Albanien, Grekland, Nordmakedonien och Montenegro. Campingar och ställplatser kan i vissa fall vara lite enklare, men man blir ofta mycket väl emottagen. Så tveka inte att rulla med husbilen till sydöstra Europa! Här hittar du listor över campingar och ställplatser som vi har besökt.

Camping Kotorbukten

Läs mer om ställplatser

Vad är det egentligen för skillnad på en ställplats och en camping? Hur ska en bra ställplats vara och vad är ett rimligt pris? Går det bra att fricampa några nätter på en vanlig parkeringsplats och vad måste man tänka på då? Här har vi samlat några av våra mest lästa inlägg kring camping och övernattning med husbil.

Ställplats Albufeira

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

5 kommentarer

Skriv kommentar →

 1. ulla dahlgren säger:

  hur ska man kunna få tag i fricamping guiden 2018

 2. Per säger:

  Bristen på centrala ställplatser i Stockholm är förödande dålig! Kommunen (och ni !?) måste ta tag i frågan så vi lantisar kan ges möjlighet ta del av huvudstadens utbud av olika slag., såväl kulturella som kommersiella.

  • Per säger:

   Tacksam för synpunkter beträffande det dåliga, nästan obefintliga, utbudet av ställplatser i Stockholm.

 3. Unni May säger:

  Ingen ställplatser i Norge?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *