Meny Stäng

10 trevliga ställplatser i Europa

Annons

Om du reser i Europa med husbil letar du säkert ofta efter bra och trevliga ställplatser. För dig som inte reser med husbil kan vi förklara att en ställplats är en enklare övernattningsplats för husbilar. Idag presenterar vi 10 trevliga ställplatser i Europa, helt utan inbördes ordning.

Det har inte varit lätt att välja, för vad karakteriserar en bra ställplats? Vi tycker att det beror på. En bra ställplats enligt oss ska antingen ligga nära en stad eller sevärdhet, eller naturnära och fint.

Man ska känna sig trygg och det ska finnas service som motsvarar priset. Om det finns personal är positivt bemötande förstås ett stort plus! Hur tycker du att en bra ställplats ska vara och har du några trevliga ställplatser i Europa att tipsa om?

1. Mortagne sur Gironde, Frankrike

Ett stycke norr om Bordeaux ligger denna avslappnade ställplats intill småbåtshamnen i Mortagne sur Gironde. Här finns el och man betalar ca 3 euro/dygn (2015) när någon knackar på dörren. Läs mer om ställplatser i Frankrike.

Mortagne sur Gironde, Frankrike

2. Valencia camper park, Spanien

På ställplatsen i Betera strax norr om Valencia finns all service man behöver inklusive el, WiFi, tvättmaskin, bemannad reception och restaurang. Tunnelbanan till Valencia tar 30 min och priset är 12-15 euro/dygn (2015). Läs mer om ställplatser i Spanien.

Valencia camper Park, Spanien

3. Sunset Bar & Restorant i Ksamil, Albanien

Vid Sunset Bar & Restorant, vid vägen strax norr om Ksamil, står man alldeles intill en fin badplats och på promenadavstånd till centrum. Det finns el, WiFi, toalett och restaurang och priset är 10 euro/dygn (2015). Läs mer om ställplatser i Albanien.

Ksamil Albanien

4. Arromanches i Normandie, Frankrike

Ställplatsen på Rue Francois Carpentier ligger bra om man vill besöka staden och museet över Landstigningen i Normandie. Det är gratis att parkera och el + vatten kostar 2 euro/timme. Läs mer om ställplatser i Frankrike.

Arromanches i Normanie, Frankrike

5. Salvamar Camper Sosta i Pozzallo, Sicilien

På denna ställplats, i Pozzallo på sydvästra Sicilien, står man på en privat tomt vid havet. Här finns el, WiFi och en trevlig ägare. Priset är 15-20 euro/dygn under högsäsong (2015). Läs mer om ställplatser på Sicilien.

Salvamar Camper Sosta Pozzallo på Sardinien, Italien

6. Parque palmeira i Albufeira, Portugal

Ställplatsen är stor och ligger på Rua José Carlos Ary dos Santos, på promenadavstånd från centrum och strand. Här finns det mesta man behöver inklusive el, tvättmaskin och (begränsat) WiFi. Priset är 7 euro/dygn (2015). Läs mer om ställplatser i Portugal.

Parq Palmeira Albufeira, Portugal

7. Plage de Palombaggia vid Porto-Vecchio, Korsika

Ställplatsen ligger fint bland träden, alldeles intill den fantastiska stranden Palombaggia. Det finns ingen el, men en bemannad reception och en liten plätt med gratis WiFi. Priset är 13,50 euro/dygn (2015). Läs mer om ställplatser på Korsika.

Porto-Vecchio på Korsika, Frankrike

8. Areas Autocaravanas i Sevilla, Spanien

Ställplatsen är inhägnad, har en bemannad reception och ligger på promenadavstånd från centrum. Det finns el till ett visst antal bilar och WiFi i ett rum. Adressen är Carretera de la Esclusa/Avenida García Morato och priset är 12-15 euro/dygn (2015). Läs mer om ställplatser i Spanien.

Vill du få vårt nyhetsbrev?
Areas Autocaravanas i Sevilla, Spanien

9. Malbork, Polen

Om man vill besöka medeltidsborgen Malbork i Polen är Ul. Walowa 12 den perfekta ställplatsen. Man står nära och billigt i en pensionerad lärares trädgård och fruktplockning ingår i priset. Läs mer om ställplatser i Polen.

Malbork Polen

10. Palavas les Flots, Frankrike

Ställplatsen ligger fint i småbåtshamnen, med bekvämt promenadavstånd ner till den charmiga lilla staden. Här finns el och servicehus, och priset är 14-17 euro/dygn. Läs mer om ställplatser i Frankrike.

Palava les Flots, Frankrike

Tidigare inlägg i denna serie:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev