Meny Stäng

10 magiska naturupplevelser i Europa

Annons

Det finns otroligt mycket att se och uppleva i Europa. Vi kommer återkomma med flera olika Europa-teman, men vi börjar med 10 magiska naturupplevelser, helt utan inbördes ordning. Har du haft några fina naturupplevelser i Europa som du kan dela med dig av?

1. Bretagne, Frankrike

Det slutar aldrig att blåsa här på Frankrikes västkust, men det gör inte att klipporna, havet eller stränderna blir mindre vackra. Tvärtom! Att stå här är att insupa världen! Läs mer om Camaret sur mer och om att resa genom Bretagne.

Bretagne

2. Krka nationalpark, Kroatien

När du vandrar genom Krka nationalpark, på de smala träbroarna, hör du vattnet överallt. Vattnet som bubblar i små bäckar och vattnet som dånar i stora vattenfall. Läs mer om Krka nationalpark och om båttur i Krka.

Krka nationalpark Kroatien

3. Calanche, Korsika

Korsika är förvisso vackert överallt, men det finns ändå ingenting som kan mäta sig med vägarna på västkusten. Att långsamt krypa framåt i detta dramatiska landskap är en upplevelse för livet. Läs mer om bergsvägar vid Calanche.

Calanche Korsika

4. Källan Blue Eye, Albanien

Naturfenomenet Syri i Kalter (Blue eye) är en starkt blågrön källa som är minst 50 meter djup. Det drickbara vattnet bubblar konstant upp ur källan och om man vill kan man bada i det 12,7-gradiga vattnet. Läs mer om Blue eye.

Blue eye Albanien

5. Gorges du Verdon, Frankrike

Denna långa kanjon kallas ”Europas Grand Canyon” av en anledning. Med en svindlande utsikt kör man förbi stup som ibland är 700 meter djupa, ner mot den grönblå floden Verdon. Läs mer om Gorges du Verdon och södra sidan av Verdon.

Gorges du Verdon

6. Grotta di Nettuno, Sardinien

Grotta di Nettuno (Neptunos grottor) ligger strax norr om Alghero i den 300 meter höga klippan Capo Caccia. Grottan är fascinerande med stora salar med stalagtiter och stalagmiter. Läs mer om Grotta di Nettuno.

Grotta di Nettuno Sardinien

7. Ridtur i Hveragerði, Island

I Hveragerði på södra Island pyser det och bubblar överallt i de heta källorna i naturen. Man kan inte köra runt bland bergen med bil, utan det bästa sättet att uppleva naturen är på hästryggen. Läs mer om ridtur på Island.

Ridtur Island

8. Cabo da Vicente, Portugal

Från Sagres i sydvästra Portugal kan du ta dig till Europas sydvästligaste udde: Cabo de Sao Vicente. Utsikten härifrån är svindlande och att se fiskarna högst upp på klipporna är en upplevelse. Läs mer om Europas sydvästligaste punkt.

Cabo da Vicente Portugal

9. Dune du Pilat, Frankrike

Dune du Pilat är Europas största sanddyn och ligger sydväst om Bordeaux. Det är en fascinerande upplevelse att klättra upp för sanddynen, som är 105 meter hög, 3 km lång och 500 meter bred. Läs mer om Europas största sanddyn.

Dune du Pilat Frankrike

10. Plitvice nationalpark, Kroatien

Plitvice nationalpark är magiskt vacker med 20 sjöar, mängder av vattenfall och en vacker skog. Här kan du ströva runt i dagar, njuta av naturen och glida runt  ljudlösa elektriska båtar. Läs mer om Plitvice nationalpark.

Vill du få vårt nyhetsbrev?
Plitvice nationalpark Kroatien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev