Meny Stäng

Ridtur på Island

Annons

Idag var det dags för vår efterlängtade ridtur på Island och vi vaknade till … blåst som dånade i husen. Oj, skulle vi verkligen ge oss ut på ridtur i det här ovädret? Men ett äventyr tackar man förstås inte nej till! Vi klädde på oss de varmaste kläder vi hade med och gjorde oss redo för att möta hästarna och det isländska landskapet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ridtur på Island – De heta källornas dal

Företaget Eldhestar hämtade oss i en pick-up och körde oss till Hveragerði, som ligger en halvtimmes bilfärd utanför Reykjavik. Här hade vi bokat ridturen ”De heta källornas dal”, som går till Reykjadalur bland alla heta källor. Detta var en dagstur som skulle ta oss ut i naturen, mitt i det geotermiska landskapet som pyser, bubblar och ryker.

Vi hade nog inte kunnat få sämre väder. Det blåste isande kalla vindar och emellanåt kom det till och med … snö. När vi red uppför bergen stretade hästarna ett steg i taget samtidigt som vi kämpade för att över huvud taget kunna andas i blåsten. När vi kom fram till Reykjadalur, där vi skulle luncha, var vi helt stelfrusna och undrade ”Har vi betalat för det här?”. Haha.

Islandshästar
Peter på hästryggen under vår ridtur på Island
Ridtur på Island
Jag (Helena) med två islandshästar
Islandshästar
Hästarna står tätt intill varandra i blåsten

Värme från heta källor

Vid stället där vi skulle pausa fick vi sitta av hästarna, och här tilldelades vi också vatten och varsin smörgås. Men hur skulle man kunna äta en kall macka när händerna var stelfrusna? Tacka vet vi varma källor! Efter att ha värmt händerna i en varm bäck kändes det betydligt bättre.

På tillbakavägen fick vi dessutom vinden i ryggen, och då var det lättare att uppleva det fantastiska landskapet. Man rider upp och ner för branta backar, genom sten, lera och vatten. Överallt ryker det och bubblar i heta källor och bäckar. Vi är mycket nöjda med turen, men ganska möra …

Island
Röken stiger upp från de heta källorna
Varm källa
Skönt att värma sina stelfrusna händer!
Alla våra bästa tips om Island. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev