Meny Stäng

Fish Market i Reykjavik

Annons

Vi hade en magisk matupplevelse igår på restaurang Fish Market i Reykjavik. Vi åt den mest fantastiska måltid på en restaurang som vi ätit någonsin. Om du någon gång besöker Island måste du besöka den här restaurangen. Fokus ligger på fisk och skaldjur, gärna med en asiatisk touch, och vi åt en helt gudomlig avsmalningsmeny.

Fisk och asiatisk touch

Fish Market, eller  Fiskmarkaðurinn som restaurangen heter på isländska, en högklassig restaurang i Reykjavik som drivs av den isländska kändiskocken Hrefna Rósa Sætran. Hrefna är , trots sin unga ålder, en välkänd kock på Island som ibland har beskrivits som ”Islands svar på Jamie Oliver”. Du hittar restaurangen i ett charmigt gammalt gult hus i centrala Reykjavik, på Adalstraeti 12.

Restaurang Fish Market har fokus på fisk och skaldjur, och även om råvarorna är lokala finns det ofta en asiatisk touch i maträtterna. Alla råvaror är otroligt färska och smakkombinationerna är fantastiska!

Fantastisk avsmakningsmeny på Fish Market

Om du besöker Fish Market så missa inte att beställa ”Tasting menue”. Den här avsmakningsmenyn kostar (i september 2012) 500 kr – men det är egentligen alldeles för billigt. Vi kan inte tänka oss att man skulle kunna få en liknande meny i Sverige för de pengarna.

Vi serverades nio helt magiska maträtter som presenterades i detalj av servitören. Vi minns inte alla såser och tillbehör, men huvudingredienserna i rätterna bestod av valkött, kungskrabba, jätteräkor, spenatsallad med ägg från minihöns, sushi, torsk, lax och lammkött. Avslutningsvis serverades vi en fantastisk efterrätt, som egentligen bestod av fyra olika efterrätter …

Fish Market
Lamm med en underbar sås
Restaurang Island
Inget fel på efterrätten heller!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev