Meny Stäng

Fish Company i Reykjavik

Annons

Idag ska vi berätta om ytterligare en bra fiskrestaurang här i Reykjavik, nämligen Fish Company. Igår besökte vi Fish Company, ännu en restaurang med fantastisk färsk fisk och spännande smakkombinationer. Också här valde vi en avsmakningsmeny, vilket vi inte behövde ångra.

Fish Company

Fish Company, eller Fiskfélagið som restaurangen heter på isländska, ligger i en gammal byggnad i centrala Reykjavik. Vi visades ner i en coolt renoverad och riktigt mysig källare, där vi sedan spenderade några av kvällens timmar.

Restaurangens fokus ligger, vilket hörs på namnet, på fisk och skaldjur, men här serveras också lamm och andra rätter. Det roligaste är att man kan beställa olika menyer där man genom maträtterna reser runt världen eller runt Island.

7-rätters meny

Vi valde avsmakningsmenyn ”Around the world”, vilket innebar att vi fick sju rätter som tog med oss på en resa runt jorden. Alla rätterna var lagade på isländska råvaror, men med inspiration från hela världen. Huvudrätterna vi fick bestod av valkött (Australien), stekt bergskädda/bergstunga (Västmannaöarna), grillad tonfisk med ananassallad, vaniljsås och soya glaze (Tahiti), torsk med friterad krabba (Bali) och BBQ grillad biff och fläsk (USA). Avslutningsvis serverades vi två fantastiska efterrätter.

Om man inte vill beställa en hel meny kan man förstås också beställa separata maträtter, men vi rekommenderar varmt att göra en matresa på den här restaurangen. Detta var inte bara en måltid, utan en hel upplevelse!

Island restauranger
BBQ marinerad och grillad val med vattenmelon, vattenkrasse och jalapeno (Australien)
Reykjavik restaurang
Lättsaltad torsk med friterad krabba, soyabönor, bok choi kål och svampsås (Bali)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev