Meny Stäng

Fantastisk middag på Axmar Brygga (och fin ställplats!)

En fantastisk middag på Axmar Brygga, vid Gävlekusten, på gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland! Vi har besökt Axmar Brygga förut, med deras fina ställplats och härliga restaurang, och detta är ett ställe vi gärna återkommer till. Nu var det dags igen!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Axmar Brygga – ställplats och havskrog

Axmar Brygga Havskrog beskriver sig själva som “en unik fiskrestaurang med konferens- och festlokaler som blickar ut över Östersjöns orörda skärgård”, och det stämmer ju mycket bra. Därtill kommer det viktiga faktum att de har en stor och fin ställplats för husbilar, med all service som man behöver.

Ställplats

Axmar Brygga Havskrog och ställplats ligger mellan Gävle och Söderhamn, cirka 10 minuter från E4:an.

Ställplatsen på Axmar Brygga

Ställplatsen på Axmar Brygga har 32 platser med el och 11 platser utan el. Här står man fint, nära vattnet, och man har tillgång till all service man behöver: toalett och dusch, tömning av latrin och gråvatten, soptömning och påfyllning av färskvatten.

Ställplats

Priset för närvarande (2024) är 245 kronor/dygn med el eller 195 kronor/dygn utan el. Det finns också “extraplatser” lite längre bort, utan el, för 99 kronor/dygn. Det går alltid bra att chansa på drop-in, men det är förstås säkrare att boka i förväg, särskilt om du vill ha el. Du bokar ställplats här.

Ställplats

Ställplatslounge

Vid Axmar Brygga finns dessutom en “ställplatslounge”! Men, hur trevligt är inte det?

Ställplatslounge

Längst in i restaurangen på Axmar Brygga, vid eldstaden, finns under restaurangens öppettider kaffe och kakor. Husbilsgäster, liksom båtgäster, är välkomna!

Ställplatslounge

Fantastisk middag på Axmar Brygga – igen!

Man kan förstås komma bara för att hänga på ställplatsen, men en av de bästa anledningarna att komma hit är ju att äta en fantastisk middag på Axmar Brygga Havskrog.

Middag på Axmar Brygga

Krogen ligger i en fin stenbyggnad, med fantastiskt härlig utsikt över havet.

Axmar Brygga Havskrog är extra bra på fisk och skaldjur, även om det också finns annat på menyn. Vi bestämde oss för att välja deras 3-rättersmeny, som inkluderar två olika val för varje rätt.

Till förrätt kan man, just nu, välja antingen den omåttligt populära Axmarröran eller Bryggans silltallrik. Eftersom vi valde Axmarröran förra gången (grymt god!) och eftersom vi också gillar sill, så valde vi sill den här gången. Då passade det samtidigt att prova Axmar Pilsner.

Verkligen gott, både ölen och silltallriken!

Middag på Axmar Brygga - silltallrik

Till huvudrätt valde vi ugnsbakad torskrygg med räkor, vilket serverades med en helt magiskt god sås. Som avslutning gjorde vi en repris på den efterrätt vi åt förra gången, det vill säga glass med varm hjortronsylt. Summa summarum: en helt fantastisk middag på Axmar Brygga. Vi somnade så nöjda på ställplatsen!

Glass med hjortronsylt och kaffe
Peter från FREEDOMtravel

Upplevelser runt Axmar Brygga

Det finns också en hel del andra upplevelser runt Axmar Brygga! När man bokar en husbilsplats kan man till exempel låna en roddbåt utan extra kostnad, och ro ut i skärgården.

Andra upplevelser inkluderar exempelvis Axmar bruk, Engelska parken, gårdsbutik, konst och olika naturupplevelser. Med andra ord finns det många anledningar att göra ett stopp här!

Har du ätit middag på Axmar Brygga?

Har du ätit middag på Axmar Brygga? Eller har du kanske besökt ställplatsen? Berätta gärna om dina upplevelser!

Fakta om Axmar Brygga

  • Kommun: Gävle kommun
  • Län: Gävleborgs län
  • Läge: Mellan Gävle och Söderhamn, cirka 10 minuter från E4:an.
  • Öppettider: För restaurangen, se aktuella öppettider på restaurangens webbplats. Ställplatsen håller öppet från påsk till och med julbordet, men är obemannad när restaurangen är stängd. Snöröjning för ett visst antal ställplatser sker under vintersäsong.
  • Läs mer: Du hittar mer info på restaurangens webbplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev