Gästskribent: Hannah Lates

I samarbete med Goteborg.com gav vi oss ut på en resa genom den charmiga staden Göteborg, med massor av roliga aktiviteter och otroliga restauranger. Vår helgresa var en härlig utforskning av kultur, mat och historia.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi tog tåget från Oslo och var framme i Göteborg efter 3 timmar. Det är en så smidig transporttyp då man kan jobba på vägen till och från Göteborg.

En historisk vistelse på Hôtel Eggers

Bara ett stenkast från Göteborgs centralstation ligger Hôtel Eggers, ett vackert hotell med mycket historia. Med sin start från 1859, har hotellet gammal charm i sin unika inredning, som äkta mattor på golven och stuckatur och kristallkronor i taket.

Hotellrummen har utsikt över det livliga Drottningtorget eller den fridfulla hotellgården. Hotellets engagemang för hållbarhet är tydligt i dess Svanens miljöcertifiering och exklusiva användning av vindkraftsgenererad el.

Fika och Spa: En svensk fröjd

Vår eftermiddag började med en traditionell fika på Café Husaren, hem för kanske världens största kanelbulle, som ligger i en kulturminnesmärkt byggnad längs Hagas promenadväg.

Avkopplingen fortsatte på Hagabadet, ett ikoniskt spa som erbjuder en fristad av pooler i jugendstil, föryngrande behandlingar, bastur, pooler, ett rum med infrarött ljus och ett omfattande urval av fitness- och yogaklasser.

Kulinarisk förträfflighet och shoppingrunda

När kvällen närmade sig avnjöt vi en sexrätters avsmakningsmeny på SK Mat & Människor, där stjärnkocken Stefan Karlsson visade upp det finaste inom det moderna skandinaviska köket baserat på säsongens bästa råvaror.

Till rätterna hörde oxtartar med löjrom, torsk med svart vitlök, örter & vitvinssås, anka med körvel, kronärtskocka & färsk wasabi, ost med grön tomatsylt & rabarbersorbet med marengue, tonka och pistage.

Följande dag ägnade vi oss åt en shoppingrunda, avslöjade vintagedesignerskatter på Ex Exklusiv Secondhand och fördjupade oss i det senaste modet på Aplace store och Design Only. Vi besökte även den lyxiga gallerian NK.

Bar Bulot: Beläget i hjärtat av centrala Göteborg, inne i saluhallen, ligger Bar Bulot, som drivs av kockduon Gabriel Melim Andersson och Emil Bjelke. Det är en lunchvinbar som fokuserar på naturviner och mat som passar bra till dem. De samarbetar med lokala producenter och bönder och driver kvällsrestaurangen Bulot. På Bar Boulat hade vi en “fine dining”-upplevelse till ett bra pris.

Vi valde oliverna, vit sparris, läckra våfflor med tartar, en gurkburratasallad och svankräm och marängdessert.

Kulturell fördjupning på Röhsska Museet

Röhsska Museet ägnar sig åt design och hantverk. Museets omfattande samling erbjöd en djupdykning i designvärlden, från historiska artefakter till samtida innovationer, och jag älskade särskilt den asiatiska samlingen.

Gastronomi och opera under stjärnorna

Den kulinariska resan fortsatte vid Gurras, där gatumat mötte gourmetfinesser. Gurras ligger på en vacker gammal gata med varma terrakottafärger och restaurangen är bara 1,5 år gammal. De har varit fullbokade sedan öppningen med sitt unika svenska kök.

Vi älskade deras hembakade bröd, som såg ut som en croissant, och smör, kreativa mocktails och välsmakande grön juice, krispig stekt asiatisk kyckling, tempuraräkor och huvudrätt med fisk med potatis.

Efter middagen presenterade Göteborgsoperan “Viva La Mamma”, en föreställning kompletterad med byggnadens slående arkitektur.

Kvällen avslutades med en skål på Champagnebaren Kyrkogatan 13, en mysig plats med ett urval av champagner och säsongsbetonade skaldjursrätter.

Segling genom historien på Paddan

Vår äventyrs- och historiekunskap toppade med en Paddan-båttur, glidande genom Göteborgs uråldriga kanaler och avslöjade stadens berömda förflutna och pulserande nutid.

A Seafood Lover’s Haven: Feskekôrka: Feskekôrka, kärleksfullt känd som “Fiskkyrkan” av lokalbefolkningen, står som ett av Göteborgs mest ikoniska landmärken. Den distinkta byggnaden har en inomhusmarknad där du kan köpa ett härligt utbud av färska skaldjursdelikatesser i alla tänkbara former. En rejäl skål med Lilla Åstols krämiga fisksoppa på Feskekôrka markerade den perfekta sista måltiden på vår Göteborgshelg.

Liseberg

Nordens största nöjespark, utlovar ett kalejdoskop av upplevelser. Med spännande åkattraktioner, livfulla blomsterutställningar, utsökt mat, uppfriskande drycker och fängslande underhållning vänder Liseberg sig till besökare i alla åldrar.

Oavsett om du söker adrenalinpumpande berg-och dalbanor eller lugna promenader genom blommande trädgårdar, erbjuder Liseberg aktiviteter för att glädja varje hjärta. Vi gjorde alla de läskigaste berg-och dalbanorna och tog en glass med Daim-choklad för att avsluta vår vistelse!

Hannah Lates

Följ Hannah här:

Norge

Hannah Lates

Hannah driver rese-instagramkontot @hannahlates. Hannah älskar att resa till nya, exotiska länder och prova ny mat på fritiden. Hittills har 30-åringen varit i 60 länder. Förutom att jobba med sin egen rese-Instagram jobbar Hannah med marknadsföring, sociala varumärken och nyhetsbrev inom detaljhandeln. Hannah gillar att komma i kontakt med nya människor och kulturer, och inspireras av alla intryck hon får av att resa och uppleva nya platser.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev