Meny Stäng

Thailand

Här hittar du våra bästa restips om Thailand – allt från vackra stränder och båtutflykter till exotiska djur och storstadsliv. Vi presenterar våra personliga tips på intressanta sevärdheter, spännande upplevelser och fina ställen att besöka, såsom Bangkok och Koh Samui. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där. Längst ner hittar du ”bra att veta” inför resan, information om väder och mer restips om Thailand.

Varför resa till Thailand?

 • Sol och bad – Det finns gott om fina sandstränder och klimatet passar utmärkt för sol och bad.
 • Båtturer och vattenaktiviteter – På semesterorterna finns massor av olika båtturer och vattenaktiviteter att välja på.
 • Djur och natur – Växtligheten är grön och det finns många exotiska djur, som apor, vattenbufflar och elefanter.
 • Thaimat – I Thailand finns det förstås massor av god thaimat.
 • Shopping – Det finns gott om marknader med billiga kläder lite överallt och i Bangkok finns massor av stora shoppingcentra.

Vädret just nu

booked.net

1. Bangkok

Bangkok

Thailand, Bangkok

Bangkok är ett självklart stopp när man reser till eller från Thailand. I Thailands huvudstad blandas moderna skyskrapor med kåkstäder och traditionella palats. Här hittar du bland annat stora shoppingcentra och spännande marknader. Vi passade också på att bo på lite lyxigare hotell i två dagar, eftersom det är så mycket billigare än hemma. (2006)

Thailand, Bangkok

2. Flodtur i Bangkok

Flodtur Bangkok

Om du har någon dag extra när du är i Bangkok kan du med fördel passa på att ta en flodtur på den stora floden Chao Phraya. En trevlig utflykt där man får se stadens höghus och guldglänsande palats från en annan vinkel! (2006)

3. Koh Samui

Koh samui hotell

Thailand, Koh Samui

Koh Samui är Thailands näst största ö och har fått smeknamnet “Kokosnötsön”. Ön är framför allt känd för sina fina stränder och laguner och många turister kommer hit för att sola och bada. Man kan också till exempel paddla kajak, göra båtutflykter eller kanske hyra moppe för att ta sig runt på ön. (2006)

Koh Samui Thailand

4. Moppetur på Koh Samui

Little Swede

Ett sätt att se sig runt på ön är att hyra moppe. Vi gjorde en heldagstur och riktade in oss på olika sevärdheter och upplevelser. Vi stannade bland annat vid ett hinduiskt palats och fick också se många exotiska djur. (2006)

5. Kanottur på Koh Samui

Restips om Thailand

Att hyra kanot är en perfekt utflykt om man vill uppleva vattnet, se flera stränder och kanske ta sig ut till småöar i närheten. Vi hyrde kanot en dag och hade en riktigt fin dag! (2006)

Väder i Thailand (Koh Samui)

Thailand, Ko Samui

Bra att veta

 • Valuta? Baht (TBH)
 • Prisläge? Billigt (billigare än Sverige)
 • Språk? Thai (Många pratar också engelska)
 • Se upp med? Kolla säkerhetsläget på Sweden Abroad innan avresa. Våldsbrott är relativt ovanliga, men som alltid bör man ha uppsikt över värdesaker.
 • Tänka på? På flera stora stränder råder rökförbud, med hårda straff för den som bryter mot reglerna.
Peter och Helena Thailand

Peter och Helena Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer

1 kommentar

Skriv kommentar →

 1. Ricky säger:

  Fint inlägg! Jag har bott i Thailand i snart 3 månader och har hållit till på koh lanta den senaste månaden. Shit vad jag älskar detta stället!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.