Meny Stäng

Semester på Koh Samui i Thailand

Det är riktig vinter i Sverige just nu, och idag drömmer vi oss bort till sol och semester på Koh Samui i Thailand. Vi berättade tidigare om vår resa med transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing sommaren 2006, och fortsättningen på den resan tog oss hela vägen till semesterön Koh Samui, där vi spenderade två veckor tillsammans med Peters söner Robin och Billie.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Koh Samui

Koh Samui är en ö på Thailands östkust, nära staden Suratthani på fastlandet. Med sina 250 kvadratkilometer är detta Thailands näst största ö och här bor ungefär 50 000 bofasta invånare. Idag kommer också många turister hit förstås. Ön är framför allt känd för sina fina stränder, men också för vattenfall och badbara laguner.

Semester på Koh Samui

Efter vår resa med transsibiriska järnvägen till Beijing flög vi till Bangkok, samtidigt som Peters söner (10 och 18 år) flög från Sverige. Efter att vi utforskat Bangkok tillsammans flög vi till Koh Samui och kontrasten från storstaden var påtaglig! När vi landade möttes vi av en flygplats utan väggar och ett enda minimalt bagageband som rullade fram mellan palmerna …

Semester på Koh Samui
Redo för semester på Koh Samui

Mysigt hotell

På lite vinst och förlust hade vi bokat en bungalow vid poolen på Chaweng Cove Resotel. Här hade vi det riktigt bra! Peter och jag (Helena) kunde vila ut efter vår äventyrsresa genom Sibirien och Mongoliet, och Billie var nöjd som kunde hoppa och leka i poolen. Strax intill låg dessutom den fina stranden. Nu var det dags för semester på Koh Samui!

Hotell Koh Samui
Koh Samui hotell med pool

Sol, bad och kajak

Det blev en hel del sol och bad på dagarna, och ganska mycket bowling på kvällarna. En dag bestämde vi oss också för att hyra kajak. Härligt!

Kajak Koh samui
Robin och Billie i kajak på Koh Samui

Moppetur på ön

Vila och poolbad i all ära, men hur lätt är det att bara ligga still och ta det lugnt när man alldeles nyss varit ute på sitt livs största äventyrsresa…??? Vi hyrde två moppar och gav oss av för att utforska ön! Efter lite research riktade vi in oss på en känd Buddha-staty och några stenformationer som var kända på grund av sin form. Tydligen påminde de om någonting helt annat …

Självklart behövde vi lunch också, och det var väl lika bra att passa på när restaurangen “Little Swede” dök upp? Enligt skylten serverade de svensk mat, och om man bor i Thailand kanske schnitzel och pommes frites känns svenskt, vad vet jag …?

Moppetur Koh samui
Dags att tanka!
Stopp vid en känd Buddha-staty
Stopp vid en känd Buddha-staty
Billie och Robin
Två statyer … eller fyra?
Stenar
Stenar med fantasieggande form …
Little Swede
Lunch på “Little Swede”

Djurshower

Vi såg också ett helt gäng djurshower, med allt från krokodiler till rovfåglar. Idag läser man mycket om hur djur utnyttjas och behandlas illa i turismens namn och idag skulle vi tänka oss för på ett annat sätt, men det gjorde vi inte då. Det är fantastiskt att möta djur, men förmodligen mår de ju bättre i det fria.

För några år sedan beslutade sig de stora researrangörerna Ving, TUI och Apollo för att inte längre erbjuda elefantridning och djurshower på sina resmål. Man kan ju undra om det har blivit annorlunda sedan dess? Vet du hur det är med djurshower i Thailand idag, och hur tänker du kring detta?

Utter

Har du upplevt semester på Koh Samui?

Har du också varit på Koh Samui eller någon annanstans i Thailand? Berätta gärna om dina erfarenheter!

Vattenbuffel
En vattenbuffel på promenad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev