Meny Stäng

Campa med pickup och camper

Att campa med pickup och camper är kanske inte så vanligt i Sverige, men det är ju också ett alternativ för den som vill ge sig ut på roadtrip. Vi kikade på ett gäng olika modeller på mässan Caravan Stockholm i helgen.

Tischer Trail 240

Vi började kika på Tischer Trail 240.  Det ser kanske lite trångt ut på bilden, men det är för att vi fotat snett underifrån. I verkligheten kändes det relativt rymligt och här finns stor säng, matbord, köksutrustning och toalett med dusch. Den här modellen passar både till pickup med 1,5 hytt och till pickup med dubbelhytt. Priset för campern är ca 325 000 kronor.

Pickup och camper från Tischer
Pickup och camper från Tischer
Tischer interiör
Vi testar – japp, det är bekvämt!

Northstar adventurer

Northstar Adventurer kan du se på den översta bilden i inlägget. Här ser du hur campern ser ut invändigt. Den här campern passar till amerikanska fullsize pickuper både med långt (8 fot) och kort (6 fot) flak.  Här finns toalett och utedusch. Baspriset för denna är 326 250 kronor.

Northstar adventurer interiör
Toalett camper

Northstar 12 sTc Premium Edition

Northstar 12 sTc Premium Edition passar till pickuper 8 fots flak, som till exempel Ford F350, GM 3500 eller Dodge RAM 3500. Detta är en riktigt stor camper och här finns också ett större badrum med ett riktigt duschutrymme. Baspriset för denna är 579 000 kronor.

Pickup och camper - Northstar premium edition
Northstar premium edition toalett

EC 6SH, S-Karosser

S-Karosser fanns på mässan, men av någon anledning missade vi att fota deras campers utifrån. Här kan du i alla fall kika in invändigt! Denna modell är försedd med utedusch och standardpriset är 341 000 kronor.

Pickup och camper - S-karosser

Gazell

Vi avslutar med en mini-variant på camper, som visades av Camper Norway. Den här lilla campern är låg när man kör, och när man stannar kan man fälla upp taket. Det finns inget badrum, men däremot en liten porta-potti som man kan dra fram under en av bänkarna. Priset för denna modell är 314 000 kronor.

Pickup och camper - Gazell
Pickup och camper - Gazell interiör

Hur tänker du kring pickup och camper?

Hur tänker du kring alternativet att skaffa pickup och camper? Skulle det kunna passa dig – varför/varför inte? Har du kanske redan en camper … eller känner du någon som har en?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få rabatt i webbshopen!

FREEDOMtravel avsändare