Meny Stäng

Westfalia Kepler Sixty – plåtis med 50-talskänsla

Annons

Äntligen en husbil (eller campingbil) som sticker ut! Westfalia Kepler Sixty är som en röd karamell från 50-talet. Man vill genast ta med den hem och ge sig ut på retrocamping i ett soligt Sommarsverige.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Äntligen en husbil som sticker ut

Vi befinner oss just nu på husbils- och husvagnsmässan Caravan Stockholm, på Kistamässan utanför Stockholm. Trots att vi älskar husbilar kan det efter några rundor på en mässa ibland kännas lite trist. De flesta husbilar ser ju ungefär likadana ut.

Stora och halvstora husbilar är oftast vita, och ”plåtisar” kan möjligtvis vara svarta. Man varierar med långbäddar eller queensbädd, och köket kan överraska med olika design och utförande på lådorna och skåpen. Mer överraskande än så blir designen sällan. Inte konstigt att vi ryckte till när vi såg Westfalia Kepler Sixty på Caravan Stockholm alltså!

Liten bil med plats för fyra

Westfalia Kepler Sixty är 5,30 meter lång, har en vikt på 2800 kilo och är utrustad med en 150 hk bensinmotor, med bästa miljöklassning. Bilen har fyra sittplatser och fyra sovplatser. Två av sovplatserna finns i soffan som kan vecklas ut, medan de andra ryms i det uppfällbara taket.

Förarsätena kan vridas och soffan ligger i skenor, så att den kan dras fram och tillbaka efter önskemål. Matbordet kan plockas bort, om man skulle önska, och längs väggen finns gott om skåp. Köket är litet, men innehåller ändå två spisplattor, kylfack, diskho samt en 40 liters färskvattentank. Toalett finns inte.

Förarsäten Westfalia
Westfalia Kepler Sixty

Vad tycker vi?

Alltså, vilken underbart söt liten campingbil! Vi tycker nog att denna är lite för liten för vår egen del, men den bör kunna hitta förälskade ägare. Bekvämligheten kan förstås inte jämföras med en större husbil, men om man bara är beredd att göra lite manövers a lá Långben på julafton så har man det mesta man behöver.

Den campingbil som vi tittade på säljs av Solhem husbil, och mässpriset (inklusive extrautrustning) var 699 000 kronor. Baspriset angavs till 671 000 kronor, och möjliga tillval inkluderar bland annat läderratt, backkamera, bensindriven värme, myggnät, markis och cykelställ.

Estfalia Kepler Sixty

Fler husbilar på Caravan Stockholm

Vi har sett många andra husbilar på Caravan Stockholm i år, och man märker bland annat att det fortfarande är hett med plåtisar. Vi har till exempel kikat på Volkswagen Grand California (inte husbilen på bilden), som kom till Sverige samma morgon som den visades. Vi återkommer snart med fler reportage!

Volkswagen Trp T6 California

Vad gillar du Westfalia Kepler Sixty? Skulle du kunna tänka dig en plåtis med 50-talskänsla?

Fler plåtisar på Caravan Stockholm 2019

Här kan du läsa om ännu fler intressanta plåtisar på mässan Caravan Stockholm 2019:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev