Meny Stäng

Inspire Camper – en plåtis med vanlig husbilsdörr

Annons

Inspire camper är något så ovanligt som en plåtis med vanlig husbilsdörr istället för skjutdörr, och en vanlig baklucka istället för bakdörrar. Kanske kan man säga att detta är en vidareutveckling av plåtisen – en plåtis som ur flera aspekter liknar en vanlig husbil. Vi kollade in Inspires bilar på mässan Caravan Stockholm 2019 och blev riktigt förtjusta – igen!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Inspire camper

Inspire camper är den första plåtisen som är utrustad med en vanlig husbilsdörr istället för skjutdörr och en baklucka istället för bakdörrar. Alla tre modellerna (5,40, 5,99 och 6,40) har en extra dubbelsäng utöver sängen i den bakre delen av bilen, som fälls ner från taket ovanför sittgruppen. Man kan välja chassi från Citroën eller Fiat.

Inspire 5,99

Som standard är alla plåtisar från Inspire utrustade med fast gastank, och som tillval kan man även få en koppling för en flaska P11. Bilarna är också utrustade med backkamera, solpaneler, luftburen värme samt 140 liters kylskåp och 16 liters frys.

Inspire 640 kök

Inspire camper 5,40

Vi kikade på den allra minsta plåtisen förr året, på mässan i Kista 2018, men för att du ska få se alla tre på en gång visar vi den igen. Vi gillade den här lilla smidiga plåtisen och måste säga att det ryms en hel del på den begränsade ytan.

 • Längd: 5,41 meter
 • Antal bältade platser: 4
 • Antal bäddar: 3+1
 • Tjänstevikt: 2,69 ton
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Pris: 709 400 kronor
Inspire
Inspire 5,40

Inspire camper 5,99

I år, på Caravan Stockholm 2019, kollade vi in de två större modellerna. Mellanmodellen ligger på precis under 6 meter, vilket gör den smidig samtidigt som den är lite rymligare än den allra minsta modellen.

 • Längd: 5,99 meter
 • Antal bältade platser: 4
 • Antal bäddar: 4
 • Tjänstevikt: 2,75 ton
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Pris: 741 200 kronor
Inspire camper

Inspire camper 6,40

Den allra största modellen är förstås mest rymlig, vilket framför allt märks på den bakre sängen som är på längden, istället för på tvären. Designen är snygg i alla modellerna tycker vi, och även badrummen är ovanligt trevliga.

 • Längd: 6,36 meter
 • Antal bältade platser: 4
 • Antal bäddar: 4
 • Tjänstevikt: 2,89 ton
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Pris: 761 500 kronor
Inspire badrum

Inspire camper känns smidiga och oväntat rymliga, och de här plåtisarna blev en av våra favoriter under Caravan Stockholm 2019. Nu har vi rapporterat klart från årets mässa. Den här gången blev det mycket plåtisar … kanske för att plåtisarna stack ut och var intressanta att rapportera om!

Fler reportage från Caravan Stockholm 2019

Läs gärna också våra andra reportage från mässan:

Inspire camper 6,40
Inspire camper 6,40 på Caravan Stockholm 2019

Vad tycker du om plåtisarna från Inspire? Hittade du någon favorit under Caravan Stockholm 2019?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev