Meny Stäng

Campingtillbehör och destinationer på Caravan Stockholm 2019

Annons

Campingtillbehör – kan man hitta det på mässan Caravan Stockholm? Och hur är det med inspiration till nya destinationer? Vi har kikat runt på Caravan Stockholm 2019, och här är lite av allt vi hittat under vår rundvandring.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Campingtillbehör på Caravan Stockholm 2019

Det är samma diskussion på alla husbils- och husvagnsmässor. Man vill se mer tillbehör! En ny husbil kan man ju inte köpa varje år, men det är roligt att fynda en ny servis, en ny guidebok eller en ny gps. Så, vad kan man hitta för campingtillbehör på Caravan Stockholm 2019? Vi har gått några rundor på mässan och rapporterar om några av de tillbehör man kan hitta.

elcyklar caravan stockholm 2019

Skydd mot sol och kyla

I RV Masters Comfort Solskydd AB hittade vi smidiga solskydd för husbilen. Solskydden knäpps enkelt på med magneter och sitter kvar även när det blåser. Skydden finns i olika utföranden för att passa olika husbilsmodeller, och priserna varierar beroende på husbilsmodell. Prisexempel för ett paket (framruta, två sidrorutor samt vindrutetorkare) är för alkovbil /halvintegrerad husbil 5600 kronor och för helintegrerad husbil 7050 kronor. Dessutom finns skydd mot kyla.

RV Masters Comfort Solskydd AB

Ombonat i husbilen

Om man vill ha det varmt och mjukt på golvet kan man beställa formsydda och kantsydda mattor från Mattjätten i Linköping.

Mattjätten

Om man dessutom vill ha varmt och mjukt på sätet kan man beställa överdragsklädsel för husbilsstolarna från Ullbadden.se.

Ullbädden

Hållbara serviser

Varför köpa serviser i melamin när man kan köpa serviser i bambu? Vi har själva en servis i melamin, men nu när det finns bambuserviser skulle vi gärna välja det. Bambuserviserna är miljövänliga, lika lätta och inte dyrare. Ett smart campingtillbehör alltså! Bambuservisen på bilden kommer från Campout.se och kostar 349 kronor för 16 delar, för fyra personer.

Bambuservis

Nya utemöbler kanske?

Vi frågade en försäljare på Campout om vilka campingtillbehör som är mest efterfrågade, och han berättade att både elcyklar och utemöbler är populära just nu. På bilden nedanför ser du några av utemöblerna från Campout. På den översta bilden i inlägget ser du nya möbler från samma firma som kan passa i förtältet. Varje pall är också en låda för förvaring – och den kan dessutom fällas ihop.

Utemöbler

Gasolsäkerhet i husbilen

En annan nyhet från Campout är ”GasStop”, som kopplas på gasoltuben. Denna lilla mojäng inkluderar en gasmätare, och indikerar också om det skulle finnas någon liten gasläcka. Om det skulle vara en läcka stängs dessutom gasoltillförseln av.

Gasstop

Billigare toarengöring

Campout presenterade också nya rengöringsprodukter för toaletten. Enligt försäljaren har detta märke nyligen tagits in av Campout, och en av fördelarna är att det ska vara betydligt billigare än andra klassiska märken.

Campingtillbehör

Hage för hunden

För dig med hund så är företaget Husbilshund.se på plats med bland annat en canvashage för hunden. Om man vill ge hunden större utrymme kan två hagar kopplas ihop med varandra.

canvashage
husbilshund.se

Elcyklar från Holland

Ett gäng holländska killar från företaget e-4motion är på plats med flera olika modeller av elcyklar. Flera av cyklarna kan fällas ihop, och en av dem (den på bilden) har dessutom en smart gummikedja som inte blir oljig. Cyklarna kommer kanske få en svensk återförsäljare snart, men kan under tiden handlas från webbsidan e-4motion.com utan fraktkostnad. Priset för denna modell är ca 16 000 kronor, och det finns andra modeller till lägre pris.

WIFI.se
elcykel
elcykel i garage

Destinationer

Destinationstorget på mässan Caravan Stockholm är en kul idé som har stor utvecklingspotential. I år står vi här tillsammans med några olika campingföretag och destinationer som Vildmarksvägen och Eckerölinjen/Åland. Här pratade vi med Marie, som tipsade om att ta färjan från Grisslehamn till Eckerö och sedan njuta av Ålands 12 campingplatser. Det skulle vi gärna vilja göra vid tillfälle!

Eckerölinjen

Vanlife-podden

På Destinationstorget står i år också Carl och Isabel från podden Vanlife Sverige. Vi har inte hunnit lyssna på podden, men vi har pratat en del med trevliga och glada Carl och Isabel. Kolla in podden om du lever eller drömmer om att leva vanlife!

vanlife-podden

Har du också besökt Caravan stockholm 2019? Hittade du några intressanta campingtillbehör?

Reportage om husbilar från Caravan Stockholm 2019

Läs gärna också våra reportage om husbilar från mässan!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev