Meny Stäng

Elcyklar och husvagnar på Elmia Husvagn Husbil 2018

Nu är det dags att visa husvagnar på Elmia Husvagn Husbil 2018. Vi skriver vanligtvis mer om husbilar än om husvagnar, men vi såg några husvagnar som stack ut och som vi gärna vill visa. Dessutom blir det några ord om elcyklarna vi kikade på och lite slutsatser från hela mässan. Var du där? Vilka blev dina slutsatser?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Slutsatser från Elmiamässan 2018

Nu är årets stora husvagns- och husbilsmässa i Elmia till ända. Mässan besöktes under de fem dagarna av sammanlagt 34 502 personer och på mässcampingen, som var fullbokad, bodde runt 7000 personer. Vi upplevde att det som vanligt var en välorganiserad och rolig mässa, med många modeller att kika på och gott om aktiviteter både på dagar och kvällar.

När det gäller husbilarna kan vi konstatera att en av årets trender var inredning med en stor sittgrupp bak. Vi har skrivit ett inlägg om 10 intressanta husbilar på mässan och ett inlägg om 6 spännande plåtisar på mässan. Våra favoriter denna gång blev Swifts husbilar, de små plåtisarna från Dreamer och LMC Explorer Premium med sittgrupp bak (Peter). Idag skriver vi om elcyklar och husvagnar!

American Motorhomes
Några av de större husbilarna på mässcampingen

Gör om din cykel till elcykel

Hos Elcykelexperten, som finns i Habo, kan man göra om sin egen cykel till en elcykel. Smidigt! De visade också upp små hopfällbara elcyklar, som vi fastnade för. Vi brukar inte ha med oss cyklar i husbilen, men ibland saknar vi det. Eftersom vi delat av vårt stora garage i husbilen har vi inte plats för vanliga cyklar inne i husbilen, men hopfällbara cyklar skulle vi ha plats till!

Elcykel
Peter testar en hopfällbar elcykel

Husvagnar på elmia Husvagn husbil 2018

Vi tittar själva mer på husbilar än på husvagnar, och vi kommer därför inte med något omfattande reportage om husvagnar på Elmia Husvagn Husbil 2018. Men vi såg några husvagnar som stack ut på olika sätt, och de vill vi förstås visa! Redan i vårt första reportage från mässan visade vi den lilla RC Mini Campa, som bara är 2,5 meter lång.

Husvagn dubbeldäckare
En dubbeldäckar-husvagn på mässcampingen

Hero ranger för äventyraren

Hero Ranger, från Hero Camper, är en väldigt liten husvagn med rejäla däck, som visades utomhus under mässan. Husvagnen är 4,82 meter lång och har en nettovikt på 800 kilo (totalvikten är 850 – 1200 kilo). Inredningen är lite annorlunda med kök i bakluckan. Priset för denna är ca 116 000 kronor.

hero camper
Hero camper interiör

Sprite husvagnar – tillbaka i sverige

Sprite är ett av Europas äldsta husvagnsfabrikat, med en produktion som startade redan 1947 i England. Sedan 2005 byggs och ägs Sprite av Swift Group, och nu är de alltså tillbaka i Sverige. Till att börja med lanseras tre olika modeller och all handel kommer att ske på internet. De tre modellerna är Basecamp, Sprite Cruzer 492 SR och Sprite Cruzer 520 SR.

Husvagnar Elmia
På mässan visades de tre husvagnarna på höjden – på grund av utrymmesbrist!

Sprite Basecamp

Basecamp är den minsta av modellerna, och kanske den som sticker ut mest. Designen är snygg och lite annorlunda, och husvagnen har också vunnit designpriset “Red Dot Award”. Man går in längst bak i husvagnen, och invändigt hittar man bland annat annorlunda skåplösningar och stor spis med grill/ugn. Priset för denna är 229 900 kronor.

Sprite basecamp

Sprite Cruizer 492 SR

Sprite Cruizer 492 SR är inredd med två långbäddar, badrum längst bak samt en rymlig sittgrupp längst fram. Inredningen är hämtad från Swifts husbilsserie och liksom i Swifts husbilar har man valt att inkludera mycket i standardutrustningen, istället för långa tillvalslistor. Priset för denna är 269 900 kronor.

Sprite Cruizer
husvagnar på elmia husvagn husbil 2018

Polar 840 med dusch “mitt i”

Sist men inte minst visar vi upp Polar 840 TRXBR, som bjuder på ett lyxigt boende på 20 kvadratmeter. Inredningen här är lite annorlunda med dusch “mitt i” och barnkammare längst bak, bakom duschutrymmet. Priset för husvagnen är 999 000 kronor.

Polar 840
Polar 840 inredning
Polar 840 barnkammare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev