Meny Stäng

Coola minihusvagnar och husbilar på Caravan i Helsingfors

Annons

I fredags kikade vi på minihusvagnar och husbilar på Caravan i Helsingfors, husbils- och husvagnsmässan som anordnas i samband med resemässan Matka. Det absolut coolaste vi såg på mässan var den silvriga mini-husvagnen Lifestyle Camper från Ukraina.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husvagnar och Husbilar på Caravan i Helsingfors

Vi har kollat in både nya och något mindre nya husvagnar och husbilar på Caravan i Helsingfors, alltså den mässa med husbilar och husvagnar som anordnas i samband med resemässan Matka. En försäljare berättade för oss att försäljningen av husbilar i Finland gick upp med drygt 9 procent förra året och att följande märken är mest populära i landet:

Husbilar

 1. Adria
 2. Bürstner
 3. Sunlight

Husvagnar

 1. Hobby
 2. Adria
 3. Kabe/Dethleffs

Cool Minihusvagn: Lifestyle Camper

Det utan tvekan coolaste vi såg på mässan var en pytteliten sliverglänsande husvagn från Ukraina. Man kan sova två personer i husvagnen och längst bak har man ett kök med bland annat spis, kyl och diskho. Husvagnen har inte visats i Sverige ännu, men det finns en svensk återförsäljare, som man hittar på företagets webbplats. Priset för husvagnen är cirka 13 000 euro. Vill du vara riktigt cool så är det denna som gäller!

Ännu en minihusvagn: GS Trailers

En liknande husvagn visades från GS Trailers. Den här var inte lika cool, men erbjuder ett liknande koncept till ett betydligt lägre pris, nämligen runt 5200 euro.

Bürstner med nya färger

Bürstner Lyseo TD 727 G Harmony Line är en ny modell från 2018, med bättre konstruktion och nytt färgschema. Vi tyckte att den var trevlig utseendemässigt, men upplevde kanske att det var för mycket fokus på utrymme och för lite fokus på praktikaliteter som skåp och lådor.

 • Längd: 7, 50 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Antal sittplatser/sängplatser: 4/2
 • Pris: Ca 82 000 euro

Knaus med ombonad lyx

Knaus Sun TI 650 MF Platinum Selection är en riktigt snygg husbil, med hemtrevlig interiör som samtidigt känns lite exklusiv. Husbilen är inte så stor, men det känns ändå som att man har det man behöver. Den här gillade vi!

 • Längd: 6,99 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton/4,4 ton
 • Antal sittplatser/sängplatser: 4/4
 • Pris: Ca 78 000 euro

Hymer med coolt chassi

Hymer Grand Canyon har ett Mercedes-chassi och ser riktigt cool ut på utsidan. Vi tycker kanske inte att den imponerar lika mycket invändigt, där den känns lite mer ordinär. Gissningsvis betalar man för kvalitet och köregenskaper snarare än för invändig design.

 • Längd: 5,99 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Antal sittplatser/sängplatser: 4/4
 • Pris: Ca 95 000 euro

Adria för kortväxta

Adria Coral Platinum 690 SC kan säkert vara utmärkt för den som är kortare än 180 cm. Det är nästan så att det borde stå en skylt utanför som varnar personer som är över 1,80 att gå in. Men visst, i övrigt är det en trevlig husbil.

 • Längd: 7,40 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Antal sittplatser/sängplatser: 4/3
 • Pris: Ca 77 000 euro

LMC med sidosängar

LMC Cruiser Comfort T712 är en riktigt snygg husbil med fin inredning. Vi skulle personligen inte välja en bil med långbäddar på varsin sida om mittgången, men om man vill ha det så är denna trevlig.

 • Längd: 7,4 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Antal sittplatser/sängplatser: 4/4
 • Pris: Ca 73 000 euro (grundpris)

LMC med taksäng

LMC Cruiser Comfort T612 är en lite kortare husbil och visades upp med en säng som vi gillar bättre. Det finns också en extra taksäng som man kan fälla ner vid behov. Detta kan nog vara fiffigt om man bara behöver den ibland, men det finns risk att man tycker att det är opraktiskt att behöva huka sig under den när den är nerfälld.

 • Längd: 6,4 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Antal sittplatser/sängplatser: 4/3
 • Pris: Ca 69 000 euro (grundpris)

Sunlight med plats för fem

Sunlight I 68 är liksom andra Sunlight-bilar ett budgetalternativ och det märks på interiören, men å andra sidan får man mycket husbil för pengarna. I den här helintegrerade husbilen kan man resa fem personer.

 • Längd: 7,4 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Antal sittplatser/sängplatser: 5/5
 • Pris: Ca 73 000 euro

Hobby med kylskåp i överskåpen

Hobby Vantana de Luxe K65 ET är en riktigt snygg husbil med cool inredning. Här har man bland annat placerat kylskåpet i överskåpen, vilket är en intressant och annorlunda lösning.

 • Längd: 6,4 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Antal sittplatser/sängplatser: 4/2
 • Pris: Ca 65 000 euro

Vad tycker du om husvagnarna och husbilarna på Caravan i Helsingfors?

Vad tycker du om dessa husvagnar och husbilar på Caravan i Helsingfors? Planerar du själv att gå på någon husbils- och husvagnsmässa under året?

Mer att se och göra i Helsingfors

Vill du ha fler tips på vad man kan hitta på i Finlands huvudstad? Läs gärna vår guide om vad man kan se och göra i Helsingfors. Nedan hittar du ännu fler tips till Finland.

Alla våra bästa tips om Finland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev