Meny Stäng

Förbättra din engelska? – Fem anledningar att studera i London

Annons
I samarbete med EF språkresor

Vill du förbättra din engelska? Eller har du kanske någon i din omgivning som vill läsa engelska, för att förbättra sina karriärmöjligheter eller känna sig mer obehindrad i samtal?  Idag ger vi fem anledningar till att studera i London, och så bjuder jag samtidigt på några foton från min språkresa för många, många år sedan.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Viktigt att kunna engelska

Engelska behövs idag i väldigt många sammanhang. Man behöver engelska när man reser utomlands, men också många gånger hemma i Sverige. Engelska används mer och mer på vissa arbetsplatser, och en del utbildningar ges på engelska. Dessutom är det vanligt att man behöver engelska när man möter människor i till exempel serviceyrken.

Att vara bra på engelska öppnar helt enkelt nya möjligheter! Genom EF kan man studera i London, både som ungdom och som vuxen, och man kan även ta ekonomiexamen från Hult International Business School.

engelska

För min (Helenas) egen del läste jag engelska i grundskolan och gymnasiet, och åkte även på en språkresa till Bournemouth när jag var 16 år. Engelskan blev sedan nödvändig för mig eftersom andra året på min master-utbildning (Public health nutrition and physical activity) gavs helt på engelska, och eftersom jag också var tvungen att skriva min doktorsavhandling på engelska.

Bournemouth
Jag utanför huset där jag bodde under språkresan till England 1991

Varför studera i London?

Man kan förstås lära sig engelska på många olika sätt och på många olika platser, men vad kan vara bättre än att lära sig engelska i den brittiska huvudstaden? Här presenterar vi fem anledningar till att studera i London.

London dubbeldäckare
Min kompis Johanna framför en dubbeldäckare i London under vår språkresa 1991

1. Läsa engelska i England

Vad kan vara bättre än att lära sig engelska i just England? Människor pratar engelska världen över, som första- eller andraspråk, men när allt kommer omkring är det ju England som är språkets hemland. Av förklarliga skäl är det lättare att lära sig “korrekt” uttal på plats i England och större chans att få ett brett ordförråd.

2. Den brittiska accenten

På tal om att läsa engelska i England, vem vill inte smittas lite av den brittiska accenten? Själv älskar jag att lyssna på riktigt brittisk engelska. Om man själv pratar med den här accenten lär man ju få frågor om det vid varenda middagsbjudning!

3. En spännande storstad

London är en riktig storstad med över 8 miljoner invånare, och över 13 miljoner om man räknar hela storstadsområdet. Om man vill uppleva riktig storstadspuls i Europa är det förstås hit man ska resa! Här finns allt från mode och konst till fotboll och pubkultur.

4. Brittisk kultur

London är en mångkulturell stad som bland annat är känd för att man här kan hitta restauranger med mat från i stort sett hela världen. Om man istället vill hitta “typiskt” brittisk mat förstås sånt som fish and chips eller “Sunday Roast”. Dessutom finns massor av andra kulturella evenemang, allt från afternoon tea till konserter och musikaler.

5. Möjlighet till utflykter

Om man bor i London har man förstås möjlighet att göra utflykter och kortare resor till helt andra platser än när man bor i Sverige. Jag skulle till exempel vilja besöka vackra Cornwall eller Bath, med sina romerska bad och även moderna termalbad.

Cornwall
Cornwalls klippor
Romerskt bad i Bath
Romerskt bad i Bath

Har du pluggat engelska utomlands någon gång eller skulle du vilja?

Alla bilder i inlägget, förutom de två från vår språkresa, är lånade från Pixabay

Prenumerera på vårt nyhetsbrev