Meny Stäng

Ny inredning i husbilens garage – och plats för elcyklar

Nu har vi ny inredning i husbilens garage. Vi ville göra plats för våra elcyklar, och samtidigt har vi fixat nya förvaringslösningar för stolar, bord, verktyg och annat som vi har i garaget. Riktigt nöjda blev vi!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Inredning i husbilens garage

Igår berättade vi om vår vårstädning i husbilen, som bland annat innebar att vi tömde hela husbilens garage. Den huvudsakliga anledningen till förändringen var att vi ville få in våra elcyklar. Vi behövde frigöra yta på golvet, och ordnade därför förvaring och upphängning längs väggarna.

Inredning i husbilens garage

Längs den ena väggen fäste vi våra nya bord och stolar, som vi köpte på Elmiamässan i höstas.

Inredning i husbilens garage

Här lyckades vi också pressa in elverk, bensindunk, mopp för att tvätta husbilen och nya nivåklossar, vilket vi fäst med elastiska spännband. I golvet sitter också ett kassaskåp, som vi bultat fast för många år sedan.

Inredning i husbilens garage

Upphängning och hyllor

För förvaring av olika mindre verktyg och prylar skaffade vi ett Elfasystem från Bauhaus. Vi köpte det som det stod “badrum” på, eftersom vi tyckte att det passade bäst för våra syften.

På Bauhaus skaffade vi också några upphängningsanordningar som vi använder för elkablar och vattenslangar. Vi gillar särskilt den understa, där det finns en liten hylla där vi kan lägga olika kopplingar för vattenslangen.

Plats för elcyklar

Hela anledningen till att vi gjorde om i garaget var att vi ville få plats med elcyklarna. Peter hade måttat så vi trodde att det skulle funka, men när det närmade sig infann sig ändå en viss nervositet. Skulle vi verkligen få in dem?

Jodå, det gick bra! Vi får ta in en från vänster sida och en från höger. Flera har tipsat om skenor och ramper och det låter smidigt, men det blir nog knepigt i och med att vi har en trehjuling och i och med att allt måste stå “lite på snedden”. Det kommer nog ändå att funka bra. Vi kommer både spänna fast och låsa fast cyklarna.

Plats för elcyklar i husbilens garage
Plats för elcyklar i husbilens garage
Plats för elcyklar i husbilens garage

Förvaring på dörrarna

Det sista vi gjorde var att vi skaffade en ny väggförvaring till båda dörrarna. Tidigare hade vi en svart lite mindre väggförvaring på den ena dörren och denna syns fortfarande på en del av fotona … De nya grå väggförvaringar hittade Peter på Clas Ohlsson för 79 kronor styck.

Inredning i husbilens garage

Redo att rulla

Nu är vi redo att rulla! Vi har fortfarande en del kvar att fixa, men det mesta är av “kosmetisk” natur. Vi behöver byta vissa fönster, luckor och helst “folieringen”. Men, det är städat, vi får in cyklarna, och husbilen funkar körmässigt utmärkt. Vi kan alltså rulla när vi vill. Härligt!

Har du husbil? Vad har du för inredning i husbilens garage?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev