Meny Stäng

Vårstädning i husbil – vi röjer garaget för elcyklarna

Annons

Nu när vi äntligen har vår husbil på plats är det förstås vårstädning i husbil som gäller. Vi har putsat och fejat, men det stora projektet har varit att röja garaget/förrådsutrymmet. Vi planerar nämligen att få in våra elcyklar där.

Vårstädning i husbil

Vi städade husbilen ordentligt i höstas, och skruvade till och med loss plastkanterna på den bakre sängen för att kunna dammsuga överallt. Efter en lång vinter i ett stort garage behövdes ändå en del städning. Jag (Helena) har bland annat gått igenom alla små fack och lådor fram i bilen och torkat med rengöringsmedel. Tyvärr hittade jag en del musbajs både här och där … Hoppas den/de inte är kvar!

Vårstädning i husbil

Vårt husbilsgarage förut

Vårt stora projekt just nu handlar om garaget/förrådsutrymmet. Vi har ett stort garage i vår husbil, med ingång från båda sidor. För många år sedan delade vi av det med en mellanvägg mitt i. På den ena sidan har vi haft galgar och lådor för ytterkläder, kläder, skor och väskor.

Husbilsgarage

På den andra sidan har vi haft verktyg, vattenslangar, elkablar, elverk, bensindunk, grill och utemöbler. Detta har funkat utmärkt i alla år, men nu vill vi få in våra elcyklar. Dessutom anade vi att vi nog kånkade runt på en och annan onödig pryl …

Husbilsgarage

Vi röjer i husbilsgaraget

När det gäller garaget räckte det inte med vårstädning i husbil. Nu var det dags att riva hela bygget! Peter började med att slänga ut alla prylar utanför husbilen, och att skruva loss ställningarna för hyllorna.

Skruva loss hyllor i husbilsgaraget

En hel del grejor hamnade i gräset utanför. En del av detta sparar vi, men vi rensar också ut en hel del. Vi bestämde oss till exempel för att göra oss av med dammsugaren, grillen och en presenning.

Vårstädning i husbil

Till slut kom Peter fram till mellanväggen, som han skruvade loss och tog ut. Denna slänger vi förstås också, och det är naturligtvis viktigt att göra oss av med vikt nu när vi ska ta in två hela cyklar.

Ta bort mellanvägg i garage

Hur kunde vi ha så mycket grejor? Nu ryker allt som vi inte behöver.

Vårstädning i husbil

Äntligen är garaget tömt! Här inne ska vi nu förvara våra elcyklar, och vi kommer också fixa några mindre upphängningsanordningar på väggen för verktyg, elkablar, vattenslang och utemöbler. Vi berättar (och visar!) snart hur det blir. Uppdatering! Nu har vi publicerat ett inlägg där vi visar resultatet:

Tomt husbilsgarage

Har du husbil? Berätta gärna hur du använder ditt husbilsgarage!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev