Meny Stäng

Vi kollar in campingprylar på Caravan Stockholm 2018

Häng med på en ”tur” när vi kollar in campingprylar på Caravan Stockholm 2018! På mässans sista dag gick vi en runda för att kolla in campingtillbehör och prylar. Man tycker ju nästan alltid att det är för lite tillbehör på mässorna, men vi hittade ändå några intressanta grejor.

Smidiga HusbilsförTält

Vem vill stå länge och krångla med ett förtält? På mässan visades flera tält som man fäller upp snabbt och smidigt. Kampa husbilsförtält fälls upp genom att man pumpar in luft med en pump. Ett av tälten kan dessutom stå av sig självt, så att man kan koppla loss husbilen och åka och handla utan att behöva ta ner tältet. Smidigt!

En annan intressant tältlösning var Wecamp Quickstop. Husbilstältet monteras enligt uppgift på några minuter, genom att man monterar fyra hörnstolpar. Övriga stavdelar är förmonterade och integrerade i tältet. Tältet kan anslutas till husbilen, men är fristående så att man när som helst kan stänga bakre väggen och köra iväg med husbilen.

Pumpa upp tält
Kampas husbilsförtält (19 kilo, från 11 195 kronor) pumpas upp snabbt och enkelt
Husbilstält
Det här husbilstältet (24 kilo, från 15 295 kronor) kan stå av sig självt
Wecamp Quickstop
Wecamp Quickstop (18 kilo, 5995 kronor)

Mysigt i husbilen

Hos Kama Fritid kunde man kika runt och hitta allt från snygga glas till hemtrevliga kuddar. Min favorit blev de mysiga fällarna som man kan bre ut i campingstolen. Om man ville få hjälp med skräddarsydda mattor till husbilen kunde man också kika in hos Stockholms Mattlangett, som man till vardags hittar på Norra Stationsgatan i Stockholm.

Campinginredning
Glas och kuddar hos Kama Fritid
Campingprylar på Caravan Stockholm
Mysiga fällar i campingstolarna hos Kama Fritid (1200 kronor/styck)
Mattor husbil
Skräddarsydda mattor i husbilen kanske?

Färgglatt och smart

Redan när man handlar maten kan man sortera den smart i färgglada shoppingpåsar från Trolley Bags.

Shoppingväskor
Färgglada shoppingpåsar

När man sedan ska laga till maten kan man göra det i en färgglad Lotus Grill. Den här grillen ser nästan ut som en liten kastrull och man kan också sätta den mitt på bordet om man vill. Man använder tändgelé och kol i botten och om man inte nöjer sig med att enbart grilla kan man (med några tillbehör) göra allt från att steka ägg och bacon till att baka pizza.

Lotus grill
Färgglada campingprylar på Caravan Stockholm 2018

Tips för nybörjaren

Är du ny på det här med husbilar? Då ska du kanske kolla in Husbilsboken, som skrivits av Susanne Ohlander och Torbjörn Lagerwall. Boken försöker svara på alla frågor som du kanske har som nybörjare i husbil. Vad är gråvatten? Var övernattar man? Hur får man tag i färskvatten? Hur funkar kylen? Du kan läsa mer på Husbilsboken.se.

Husbilsboken

På burk

Sist men inte minst kikade vi på intressanta saker på burk. Avloppsrensningen från OxyG innehåller en bakterieblandning som utför en naturlig nedbrytningsprocess, utan att påverka naturen. Det finns produkter både för gråvattentanken och toalettanken, och dessa tar enligt försäljarna bland annat bort lukt  och fett.

Oxyg

Avslutningsvis hann vi med att få våra skor putsade med Rena skinn- och läderbalsam, som förstås också kan användas till allt av skinn och läder i husbilen.

Nyhetsbrev
Skoputs

Nu är vi lite nyfikna. Var du också på mässan? Hittade du några intressanta tillbehör …?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev