Meny Stäng

Nya husbilar och trender på Caravan Stockholm 2018

Annons

Idag presenterar vi nya husbilar och trender på Caravan Stockholm 2018. Vi kollade in vad de olika företagen hade att erbjuda igår och kan bjuda på en blandning av exklusiva husbilar och barnkammarmodeller.

Nya husbilar och trender?

Många av 2018 års modeller visades redan på Elmia-mässan i höstas, men en del av husbilarna visas för första gången här på Caravan Stockholm. Vi har inte hunnit titta på alla husbilsmärken, men vi har hunnit kika på ett helt gäng och presenterar några av 2018 års nyheter. Det ska också sägas att flera stora märken verkar saknas på mässan, såsom Adria, Kabe och Knaus.

Trender då? Det är inte helt lätt att säga, men det känns som att lyx, drottningsängar och både stora och små husbilar trendar. De små husbilarna visar vi i ett annat inlägg. Idag visar vi husbilar på mellan 6,95 och 9 meter.

Det vi reagerar på är att de flesta nya husbilar väger över 3,5 ton, vilket gör att det blir betydligt krångligare när man vill ge sig ut och resa i Europa. Fler och fler länder kräver transponder och extra avgifter för husbilar över 3,5 ton. Vi undrar också varför det satsas så mycket på lyx och så lite på prisvärda budget-bilar. Men snygga bilar finns det ju gott om! Vad tycker du om husbilarna och de rådande husbilstrenderna?

Pilote
Läcker inredning i Pilote Le Voyagueur

Hymer B-SL

Bland de nyaste modellerna hos Hymer finns Hymer B-SL, en helintegrerad husbil som finns med två olika inredningar att välja på. Det speciella med dessa bilar är att de byggts med en ny sorts chassi, som gör att tyngdpunkten blir lägre, samtidigt som hela vikten på bilen blir något lägre.

 • Längd: 7,8 meter
 • Totalvikt: 4,5 ton
 • Grundpris: 1 529 000 kronor
Nya husbilar på Carvan Stockholm
Hymer b klass interiör

Hymer Exsis-t 588

Hymer presenterar också en modell med maxvikt på 3,5 ton. Bra att inte alla nya husbilar har högre vikt tycker vi! Det är ju trots allt lite lättare att resa runt i Europa med en husbil under 3,5 ton.

 • Längd: 6,95 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Grundpris: 790 000 kronor
Hymer Exsis
Hymer Exsis interiör

Carado I 449

Husbilsmärket Carado är Hymers så kallade ”Instegsmodell” och bjuder på husbilar i lite lägre prisklasser. Den senaste varianten är Carado I 449 – en helintegrerad modell med en inredning som tidigare inte funnits i de helintegrerade bilarna.

 • Längd: 7,4 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Grundpris: 695 000 kronor
Carado
Carado interiör

Elnagh I-Loft 531

Den senaste modellen från Elnagh heter I-Loft 531 och är en helintegrerad husbil med långbäddar och badrum längst bak. Dessutom finns ett effektivt värmesystem i den här bilen.

 • Längd: 7,4 meter
 • Totalvikt: 4,4 ton
 • Grundpris: 765 800 kronor
Elnagh Iloft sittgrupp
Elnagh Iloft långbäddar

Pilote Le voyageur

Pilote har många varianter på inredning i sina 2018 års modeller, varav alla presenterades redan på Elmia i höstas. När vi frågar försäljarna vad som efterfrågas av kunderna just nu får vi svaret att både queensbed och låga långbäddar är populärt. Vi valde att kika in i Pilote Le Voyageur, som är lite extra lyxig.

 • Längd: 8,55 meter
 • Totalvikt: 5 ton
 • Grundpris: 1 412 000 kronor
Pilote queen bed
Pilote badrum

Euramobil Integra 890

Euramobil har två nya modeller 2018, varav vi presenterar den längre. I den här husbilen ingår bland annat luftkonditionering, ugn och en kaffemaskin som kan dras ner från överskåpen i ett snyggt handgrepp. Bilen är också fylld av cool belysning. Till exempel lyses badrumsdörren upp när man stänger den.

 • Längd: 8,99 meter
 • Totalvikt: 5 eller 5,3 ton
 • Grundpris: 1 489 000 kronor
Euramobil
Euramobil kök

Laika Kreos 8009

Laika har en ny modell 2018, Kreos 8009. Några intressanta detaljer i den här bilen är att det finns en ugn och att det i duschen finns hyllor som kan fällas upp eller ner. Om man inte vill använda duschen kan man alltså använda utrymmet som garderob. Vi frågar säljarna på Laika vad som efterfrågas mest just nu, och får veta att det är stor efterfrågan på automatlådor.

Vill du få vårt nyhetsbrev?
 • Längd: 8,29 meter
 • Totalvikt: 6,5 ton
 • Grundpris: 1 507 400 kronor
Laika kök
Laika dusch

Chausson 716 Ford Flash Barnkammarmodell

Chausson visar upp en spännande och annorlunda modell, med plats för fem personer både under färd och på natten. Den här husbilen har en annorlunda lösning med ett rum med bord och sittplatser längst bak, där man inför natten kan fälla ner en våningssäng med två bäddar.

 • Längd: 7,49 meter
 • Totalvikt: 3,5 ton
 • Grundpris: 684 000 kronor
Chausson
Chausson kök
Chausson barnkammare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev