Meny Stäng

Grand Travel Award 2018 – fokus på hållbarhet

Annons

I måndags kväll var det dags för Grand Travel Award 2018 på Hotel At Six i Stockholm. Lokalen var absolut fullsatt och stämningen var verkligen på topp när det efter en stunds mingel var dags att presentera pristagarna på scen. Vi var förstås där och vi kunde konstatera att det i år var ett stort fokus på hållbarhet när resebranschens mest prestigefyllda pris skulle delas ut.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Festlig gala

Vid 18-tiden var Hotel At Six på Brunkebergstorg fyllt av festklädda människor från resebranschen med ett glas vitt i handen, och förväntan var förstås stor. Grand Travel Award är resebranschens stora pris, där vinnarna utses både med hjälp av jury och betyg från resebyråanställda. Alla nominerade hoppades förstås på vinst när Henrik Hjelt hoppade upp på scen för att dra igång prisutdelningen.

Henrik Hjelt
Henrik Hjelt i sitt esse på Grand Travel Award 2018

Fokus på hållbarhet

För första gången delades ett speciellt hållbarhetspris ut på galan. Priset vanns av av Nordic Choice Hotels, som berättade om sina grundvärderingar ”People, planet & profit”, där profit kommer sist i kedjan. Kändiskocken Tommy Myllymäki delade ut priset och pratade också om hur han tänker kring hållbarhet när det gäller mat i resebranschen, där det gäller att använda råvaror efter säsong och att minska matsvinnet.

Men hållbarhetspratet stannade inte här, utan genomsyrade hela prisutdelningen. Biluthyraren Herz pratade till exempel om elbilar och kopplingen mellan hållbarhet och framgång nämndes flera gånger.

Myllymäki
Tommy Myllymäki har precis delat ut årets hållbarhetspris till Nordic Choice Hotels

Årets pristagare

Några som kammade hem flera priser var Ving, Nordic Choice Hotels och SAS. Kvällens mest otippade pristagare dök upp när det var dags att avslöja årets resmål. Själva ”resmålet” kunde ju inte ta emot priset så Henrik Hjelt undrade om det kanske fanns någon i publiken med koppling till Sydafrika.

Efter en stunds tvekan kom en man upp på scen och berättade att han driver ett vandrarhem i Kapstaden, och vips så fick han symbolisera Sydafrika och ta emot diplom och bubbel! Här kommer listan över årets vinnare:

 • Bästa researrangör: Ving
 • Bästa hotellkedja Sverige: Nordic Choice Hotels
 • Bästa hotellkedja internationellt: Carlson Rezidor Hotel Group
 • Bästa enskilda hotell i Sverige: Haymarket by Scandic
Haymarket by Scandic norpade priset som bästa enskilda hotell
 • Bästa transport inrikes: SAS
 • Bästa flygbolag inrikes: SAS
 • Bästa flygbolag interkontinental: Emirates
 • Bästa biluthyrare: Herz
 • Bästa rederi: Birka Cruises
 • Bästa kryssningsrederi internationellt: Royal Caribbean International
Royal caribbean
Royal Caribbeans fartyg Freedom of the Seas, som vi kryssade med i september
 • Årets ledare i resebranschen: Tommy Swanson, Swanson’s Travel
 • Årets resesäljare: Daniel Söderström, Resia
Årets resesäljare
Peter med årets resesäljare: Daniel Söderström, Resia
 • Årets service- & supportpris: Katrin Forss, Air France-KLM och Mats Agerin, Ving
 • Årets hållbarhetspris: Nordic Choice Hotels
 • Årets resmål: Sydafrika
 • Årets ekoturismpris: Mörrums Kronolaxfiske
Grand Travel Award 2018
”Mr Sydafrika” får ta emot pris och berättar om sitt vandrarhem i Kapstaden

Middag och fest på Grand Travel Award 2018

Efter prisutdelningen var det dags för mingel, mat och bubbel. Vi hann både med att hänga med vår resebloggkollega Lina från Liniz Travel & Lifestyle, och mingla runt bland nya och gamla bekantskaper i resebranschen. En väldigt trevlig kväll!

Finnair Grand Travel Award
Finnair bjuder på bubbel i glas från Iittala
Resebloggare
Lina från bloggen Liniz Travel & Lifestyle och Helena
Summerburst DJ
Tallink stod för kvällens festligheter i form av DJ

Prenumerera på vårt nyhetsbrev