Meny Stäng

Pooler och skridskor – ombord på Freedom of the Seas

Annons

Oj, det finns mycket att skriva om från vår Royal Caribbean-kryssning i Medelhavet! Vi stannar vid en ny destination varje dag, men vi tänker att ni kanske vill höra lite om själva båten också? Vi får halka lite efter med inläggen om destinationerna under kryssningen. Idag ska vi berätta om vad som händer ombord på Freedom of the Seas.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hur funkar det på Kryssning?

Vi är helt ovana kryssare och det har tagit lite tid för oss att komma underfund med hur saker och ting funkar ombord. När vi kommer hem kommer vi skriva ett mer utförligt inlägg om allt praktiskt – allt från kostnader till oskrivna regler. Dessutom kommer vi visa filmer från kryssningen. Vi behöver bara lite tid att klippa ihop dem först!

Så länge kommer lite bilder och berättelser från våra dagar ombord på Freedom of the Seas. Det finns verkligen hur mycket som helst att göra på det här fartyget!

Häng i Poolen

På däck elva finns ett helt gäng utomhuspooler. I de flesta är det ganska livat, men i ena änden finns ett lite lugnare poolområde. På sidorna, med utsikt över havet, finns två bubbelpooler och här hängde vi en stund den andra dagen ombord. Inte fel alls!

Pool Freedom of the Seas

Det finns ett helt gäng utomhuspooler på Freedom of the Seas

Freedom of the seas pooler

Den lugnaste delen av poolområdet – fotat sent på kvällen

Kvällar på restaurang

Vi har ett fast bord på restaurang Leonardo’s, och hittills är det där vi har ätit varje kväll. Man får en ny meny varje kväll med förrätter, huvudrätter och efterrätter, och allting har smakat bra. Det finns andra restauranger att välja på också, men om man håller sig till dem som ingår i kryssningens pris är urvalet begränsat.

Restaurang Freedom of the Seas

Pampig känsla när man kommer in i restaurangen!

Lax

Lax med täcke med parmesanost och örter

Shower

Om man tittar på programmet verkar det nästan alltid vara någon show på gång. Det kan vara allt från stand up-comedy till musikal. Vi har inte haft tid att kolla in så många shower, men kikade en stund på en musikal. Helt fullsatt var det i salongen!

Royal Caribbean show

Musikal ombord på Freedom of the Seas

Skridskoåkning

Något av det knäppaste vi gjort ombord hittills är att vi … åkt skridskor! Det finns en isrink på tredje däck, där man kan låna skridskor och åka några varv. Ingen av oss är speciellt bra på skridskor, men vi behövde absolut inte skämmas. Det fanns gott om spanjorer i rinken som nog testade för första gången.

Skridskor

Peter och jag (Helena) på skridskor – ute till havs i Medelhavet

ombord på Freedom of the Seas

Ibland är det skönt att dra sig tillbaka till hytten! Vi har en fin hytt med en bekväm säng, en bra dusch och – framför allt – en härlig balkong med utsikt. Idag på morgonen ska vi för första gången testa på att beställa frukosten till hytten och äta den på balkongen!

Hytt Freedom of the seas

Här sitter jag och bloggar!

Utsikt från balkong Freedom of the Seas

Utsikten från vår balkong är det inget fel på!

Delar av denna resa är en pressresa, i samarbete med Royal Caribbean. 

Missade du förra inlägget om kryssningar? Läs Tuff resa till Barcelona – och ombord på Freedom of the Seas

Prenumerera på vårt nyhetsbrev