Meny Stäng

Att vakna upp utan förbindelse till land

Annons

Jag vet att jag nästan lovade en rapport från Grekland idag, men så blir det inte. Peter har förstås massor att berätta från sin Greklandsresa, men det kommer i nästa vecka. Det som hände i vår husbåtsmarina igår är för dramatiskt för att inte berättas. Jag vaknade tidigt till konstiga ljud … och insåg snart att vi denna morgon låg förtöjda utan förbindelse till land.

Att bli väckt av konstiga ljud

Jag somnade sent på fredagskvällen och var därför rejält trött vid 06-tiden på lördagsmorgonen. Men de där konstiga ljuden gick inte att ignorera! Särskilt inte när man är ensam hemma och bor på en husbåt … Gnissel, gnissel, dunk, dunk och sedan …. bhamm. Jag slet på mig en morgonrock och kikade ut.

Och vad såg jag där? Jo, där stod en av mina grannar (också i morgonrock) och halade upp en paddle board i ett rep precis framför fören på vår båt. Vad i ….? Jag sprang ut och kunde nästan inte tro förklaringen jag fick höra.

En del av bryggan har sjunkit

”En del av bryggan har sjunkit”, förklarade grannen. ”Det finns ingen förbindelse till land.” Bara detta var svårt att förstå … men paddle boarden, hur kom den in i bilden?

Jo, en annan granne behövde komma till jobbet och hade använt paddle boarden, som sedan drogs tillbaka i ett rep (och slog i fören på vår husbåt så jag vaknade). Jag var trött och undrade om det var nu jag tappat förståndet, men nej, så var det inte!

Pampas D-brygga
Klockan 06:00 på morgonen – förbindelsen till land är helt bruten (Det sjunkna huset är ett litet kontor)

Tillfällig lösning: nödbro

Grannarna ringde till Pampas marinas personal som snabbt var på plats, trots att de normalt inte jobbar på lördagar. De hjälpte oss att få upp nödbron mellan D-bryggan (vår brygga) och A-bryggan (den andra bryggan med husbåtar) så att vi kunde ta oss in till land … utan paddle board.

Nödbro
Pampas marinas personal kommer för att hissa upp nödbron
Nödbro Pampas marina
Nödbron är på plats!

Vad händer nu?

Pampas marinas personal jobbade hårt hela dagen med att få upp de båtar som dragits ned i vattnet. Planen är sedan att försöka få upp en tillfällig brygga så vi inte behöver använda nödbron. Den spärrar nämligen inloppet och måste ideligen hissas upp och ner för att släppa in och ut båtar. Själv ägnade jag mest gårdagen åt att springa fram och tillbaka och försöka förstå vad som hänt …

Pampas marina brygga sjunkit
Den här vägen är inte bra för att ta sig i land … (Och nej, båten är INTE till för oss boende!)
Det går inte längre att gå hem den här vägen …
Pampas marina utsikt
Vacker utsikt igår kväll!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev