Meny Stäng

Provisorisk brygga och bärgning av ett hus

Annons

Om du följt vår blogg den senaste veckan så vet att att förra helgen var minst sagt dramatisk här i marinan. Peter var i Grekland och jag (Helena) var ensam hemma i husbåten när en bit av vår brygga helt sonika sjönk och tog med sig ett kontor och ett flertal fritidsbåtar. Vi som bor i husbåtar längre ut på bryggan blev avskurna från land, och fick veva upp nödbron …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från nödbro … till provisorisk brygga

Den första lösningen för oss som bor i Pampas marina innebar att vi fick veva upp nödbron, som vanligtvis ligger dold under vattnet vid inloppet till marinan. Det funkade tillfälligt, men var ganska bökigt eftersom vi var tvungna att hissa upp och ner den precis hela tiden – annars hade ju inga båtar kunnat ta sig in eller ut ur marinan.

Vi var alltså väldigt glada när marinan fixade en provisorisk brygga åt oss i början på veckan. Bryggan går från vår brygga till närmaste grannbryggan, så att vi kan ta oss in till land utan att veva upp och ner en nödbro …

Tillfällig brygga
Provisorisk brygga mellan D-bryggan och C-bryggan – så att vi kan ta oss in till land!

Arbete under hela veckan

Personalen i marinan har arbetat hela helgen och hela veckan. Förutom att fixa nöbro och provisorisk brygga åt oss boende har fokus legat på att få upp alla de fritidsbåtar som delvis dragits ner i vattnet (eftersom de var förtöjda i bryggan som sjönk).

Först när båtarna var uppe kunde de börja fundera på den stora kolossen som sjunkit, nämligen flytbryggan med ett kontor ovanpå och förråd undertill. Hur i hela friden skulle de kunna bärga den …?

Bärga båtar
Fritidsbåtarna bärgas

Bärgning av brygga

Nåväl, om man kan bärga enorma fartyg så kan man väl bärga en ”liten” brygga, trots allt. Marinan hämtade hit rejäl utrustning bland annat i form av ett stort fartyg med en kran och kraftiga länspumpar. Dessutom en hel del gubbar inklusive dykare!

brygga
På väg upp!
Länspumpning
Länspumparna arbetar hårt!
bärgning
Nu är nästan hela kontoret uppe
Bärga brygga
Lite på sniskan …
Bärga flytbrygga
Dykaren står med ena foten på bryggan
Flytbrygga
Hela bryggan, inklusive kontoret, är uppe på ytan igen

När jag kom hem igår

Hela det dramatiska lyftet skedde på dagtid när Peter var hemma. När jag kom hem från jobbet såg det ut som på bilden nedanför. Men vi lär få använda den provisoriska bryggan ett tag till. Den bärgade bryggan är avspärrad, och vad de planerar att göra med den vet jag inte.

Det bästa under vår vecka är förstås att det börjat ordna sig i marinan efter helgens kaos! Vad är det bästa som hänt under din vecka?

D-bryggan i Pampas marina igår kväll
D-bryggan i Pampas marina igår kväll

Missade du förra Happy Friday? Läs Nya byråer och ny espressomaskin i husbåten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev