Meny Stäng

5 bra restauranger i Kassandra, Grekland

Annons

Då kör vi igen! Jag (Peter) var och besökte halvön Kassandra som jag skrev om igår och det var första delen. Idag ska jag försöka göra grekerna stolta och skriva om fem bra restauranger i Kassandra. För några dagar sen presenterade vi en undersökning om svenska folkets syn på mat i olika länder. Grekland låg i topp och jag kan bara hålla med.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fem bra restauranger i Kassandra

När man har hjälp kan man hinna med väldigt mycket på några dagar. Jag har nog aldrig varit så mätt som under dessa dagar i Kassandra. Ena dagen åt vi klockan tolv från en fantastisk buffé och sen skulle vi äta igen vid fyra och sen tio på kvällen igen.

Jag talade om för alla att jag kan inte äta vid fyra igen. När maten kom in gick det inte att säga nej, helt galet! De serverade den traditionella maten från det grekiska köket, tack och hej! Nu var jag där igen med fingrarna långt nere i skålarna, haha. Här kommer några riktigt bra tips från mig om du besöker Kassandra och vi tar väl lite läsgodis mellan raderna.

5 bra restauranger i Kassandra
Både snyggt och gott
Matgodis

1. Ammon Zeus hotel

Ammon Zeus hotel där vi bodde under vår vistelse i Kassandra, med havet 20 meter från vårt hotell. Bra mat och bra service.

Grekisk feta
Bara smaka lite

2. Sani Resort

Sani resort är ett 7 stjärnigt hotell med väldigt bra mat och service. Hela poolområden och havet intill.

Goda röror
Krämiga röror. Ja tack!

3. Villa Stasa

Villa Stasa är en traditionell fiskrestaurang som verkligen är värd ett besök. Restaurangen ligger på en klippa ut mot havet.

Småplock
Så vackert att bara titta på
Stekta sardiner
Stekta sardiner skulle jag kunna äta varje kväll

4. Eat7

Eat7 är en Wine house restaurang med viner och mat som är lite mer av allt. Ett måste att söka upp.

Sallad
Vilken lyxsallad med melon, vindruvor, ost, blad och fikon

5. Kappa Resort

Kappa resort är en liten familjeägd resort där det finns rum för alla storlekar av familjer. Maten var superb och havsutsikten likaså. Tar man in här så går man ingen annanstans för man har allt man behöver. Har även fått pris som bästa “best Greek villas & holiday homes”.

Dessert
Sugen på något efter maten kanske?

Video från Kassandra

Nu hoppas jag att det vattnas i munnen på dig och att det blir något gott till helgen. Vad har du för upplevelse av grekisk mat?

Alla våra bästa tips om Grekland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev