Meny Stäng

Kassandra – Greklands riviera

Här kommer en rapport från Kassandra – Greklands riviera. Jag (Peter) åkte själv med några andra bloggare för Helena har ingen semester kvar. Det är inte bra, för vi vill kunna ha en hög kvalitet när vi skriver och bloggar. Att fota, filma, ta 360-foton och använda drönaren på samma gång, samt att hinna få med sig all information går inte. Jag ska försöka i några dagar att visa vad jag upplevde i underbara Kassandra. Häng med!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Grekland

Det här var första gången i Grekland på riktigt. Vi var i norra Grekland när vi var på vår ettårsresa med husbilen och vi hann inte mer. Jag åkte till Kassandra med nyfikenhet och kom hem med glädje. Att få så mycket värme och kärlek på tre dagar är helt galet.

Det var en delegation på 14 personer som väntade på oss och var med oss hela tiden, och jag känner mig redan som en i familjen. De skrattar, dansar, kramas och   verkligen lever varje dag och det här är över alla förväntningar.

Solnedgång över Kassandra
Vi bad våra vänner att köra oss till ett bra ställe för att se en solnedgång

Kassandra

Vi börjar med gudinnan Kassandra som var dotter till Priamos och Hecuba av Troja, som guden Apollon blev attraherad av och gav gåvan att se framtiden. Hon var inte så intresserad av Apollon, så han skickade en förbannelse över henne enligt sagorna. Det är inte alltid lätt med kärleken, haha.  Kassandra tillhör halvön Halkidiki i Grekland och är ett av de tre ben som går ut i medelhavet.

Kassandra - Greklands riviera

Greklands riviera

Kassandra är den mest kända av de “tre benen” med sina vita sandstränder, klippor och långa pinjeklädda slätter som utgör en fantastisk kontrast. Här finns allt från strandliv med vattensporter, uteliv, lugna platser eller familjesemester. Det finns också allt från enkla hotell, hyra rum hos någon grekisk familj och upp till ett 7 stjärnigt hotell som heter Sani Dunes.

Sani Dunes hotel
Flott på Sani dunes hotel. Det tog en halvtimme att se vad som fanns runt området.

Här bodde vi

Amun Zeus hotel bodde vi på och här kan du se det i 360-foto. Jag har tagit ner pixlarna så det ska gå för alla att snurra runt och se hur det ser ut.

Strandlivet

Jag och Christian från Mat och resebloggen fick chansen att känna av strandlivet på en av de hippaste ställena i kassandra. Det heter Cabana Beach bar och ligger på Paliouri Beach. Den ägs av en man som är grek och har bott i Sverige i många år, och pratar svenska. Han ska hälsa på sin son i oktober som bor i Stockholm, och jag har bjudit hem honom till husbåten så vi får se om han kommer.

cabana beach bar
Vi ville ha stolar närmast vattnet och lite bubbel för våra foton
Champagne
Ska man fota jetsetliv så gör man det med riktig champagne

Här är filmen

Har du varit i Grekland och vad tyckte du?

Den här resan var en pressresa. 

Alla våra bästa tips om Grekland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev