Meny Stäng

Allt du vill ha är Grekland!

Idag presenterar vi en gästartikel av Visit Greece

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Paxi – för en avslappnad semester

Paxi (eller Paxos) är den perfekta ön för en lugn och avslappnad semester. Stränder formade som fjordar, undervattensgrottor, små vikar och gröna kullar välkomnar de lyckosamma besökarna.

Paxi, Foto: GNTO/Arkiv

Läs mer: Paxi

Zakynthos – Österns blomma

Zakynthos (Zante) är en grönskande ö fylld av bördiga dalar och ett härligt tempererat klimat. Det varierade landskapet har resulterat i flera olika typer av stränder. På öns sydöstra del hittar du fina sandstränder i avskilda vikar, där det lugna vattnet är djupblått. Om du istället föredrar karga klippor och en intressant undervattensvärld kan du prova den västra delen av ön.

Zakynthos, skeppsvrak, Foto: GNTO/Merakos

Läs mer: Zakynthos

Korfu – där venetianerna, fransmännen och britterna en gång bodde

Med tidens gång kan ön ha förändrats, men vi kan fortfarande känna andan av ett avlägset härligt förflutet. Dess rika multikulturella arv, dess historiska monument, dess fantastiska naturlandskap, dess kristallklara hav och dess utmärkta väder året runt förklarar varför Korfu är en av de mest förtrollande och kosmopolitiska destinationerna vid Medelhavet.

Korfus gamla stad, Foto:GNTO/M.Mitzithropoulos

Läs mer: Korfu

Lefkas – en skönhet i Joniska havet

Lefkas är en vacker ö som omges av totalt 24 holmar och ansluter till den motsatta kusten av centrala Grekland via en flytande svängbro. På Lefkas hittar du anmärkningsvärda sevärdheter, kyrkor och kloster, pittoreska byar, frodig vegetation, idylliska vikar med kristallklart, turkost vatten, livliga och undangömda stränder med fantastisk skönhet, ett betydande kulturarv och en gästvänlig lokalbefolkning.

Lefkada, Foto: GNTO/G. Filippini

Läs mer: Lefkada

Kythera – födelseplatsen för Afrodite

Ön Kythera är födelseplatsen för Afrodite, kärlekens gudinna, enligt skalden Hesiodos. Kythera är den sydligaste medlemmen av de Joniska öarna och ligger vid inloppet till bukten Lakonikos Kolpos.

Detta är fantastiskt vacker plats fylld av dalar som slutar vid havet, gröna eller karga bergssidor, källvatten som forsar nerför sluttningarna, underbara stränder, pittoreska små byar, lokala välsmakande rätter och en arkitektur som blandar de uppenbara venetianska influenserna med stilen som finns på Kreta och Mani.

Kythira Foto: GNTO/Arkiv

Läs mer: Kythira och Joniska öarna

Epirusregionens riviera

Vid den nordvästra kusten i regionen Epirus, med utsikt över det blågröna vattnet i Joniska skärgården, utgör fängslande Parga och exotiska Syvota ett oemotståndligt par med kustbris och kosmopolitisk aura. Ett område som säkert kommer stjäla ditt hjärta!

Parga – en liten tavla!

Parga är en känd sjöfartsstad i regiondelen Preveza, samtidigt som detta är en berömd och omtyckt semesterdestination.

Syvota – Joniska fjorden!

Blått och grönt, representativt för regiondelen Thesprotia, är den främsta anledningen till att Syvota anses vara en av de mest exotiska destinationerna i Grekland. Här möts man av en fantastisk kust, ljuvliga gröna holmar, långa skyddade stränder med kristallklart vatten och hemliga små vikar.

Preveza

Staden Preveza ligger vid mynningen av Artabukten. Den byggdes under slutet av 1000-talet, efter att den antika staden Nikopolis blivit öde. Detta är ett område välsignat med vackra landskap, grönområden, fantastiska stränder, en rik historia, antika platser och monument.

Preveza , Foto:GNTO/H. Kakarouhas

Prenumerera på vårt nyhetsbrev