Meny Stäng

Höstens bästa boktips – ljudböcker och e-böcker

Annons

Om du följt vår blogg ett tag så vet du att vi båda älskar att läsa. Det senaste året har vi läst ovanligt lite, eftersom vi helt enkelt inte haft tid, men nu är vi sugna på att läsa igen. Idag presenterar vi våra bästa boktips!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tre boktips

Här tipsar jag om tre böcker som inte är helt nya, men som är värda läsning och som fortfarande går att få tag på (antingen som e-bok eller som ljudbok).

1. “Niceville” av Kathryn Stocket

niceville

Den vita societetskvinnan Skeeter och de svarta hembiträdena Aibileen och Minny lever i den amerikanska södern på 60-talet. Raslagarna i Mississippi på den här tiden är hårt åtskiljande och Skeeters vita väninnor på ”Förbundet” är djupt engagerade i frågor om skilda toaletter för människor med olika hudfärg.

Skeeter, som drömmer om att bli författare, får en helt annan, och mycket kontroversiell, idé. Riktigt vad det här riskabla projektet kommer att leda till anar de inte …

2. “Drömmen” av Harry Bernstein

Bernstein debuterade som författare vid 95 års ålder med boken ”Den osynliga väggen”. Det här är hans andra roman där han berättar om hur han, när han var tio år, emigrerade med sin fattiga judiska familj från England till USA.

Det nya landet drabbas hårt av depressionen och drömmen om ett bättre liv förblir delvis bara en dröm. Harrys änglalika mor gör sitt bästa för att underlätta livet medan den elake fadern gör allt som står i hans makt för att svärta ner tillvaron. Om hur viktiga pengar är när man inte har dem, men ännu mer om hur viktig kärleken och relationerna är.

3. “Flykten från läger 14” av Blaine Harden

flykten från läger 14

Nordkorea är ett land som av många nog betraktas som ett enda stort fängelse i sig självt. Inuti det landet finns noga vaktade fångläger som rymmer hundratusentals fångar. Och inuti dessa fångläger finns underjordiska fängelser …

Den amerikanske journalisten Blaine Harden har skrivit den osannolika berättelsen om Shin Dong-hyuks flykt från läger 14, som slutligen tog honom hela vägen till Sydkorea och USA. Det här är inte bara en berättelse om Shin, utan också om vad groteska förhållanden gör med människor och om den totalitära staten Nordkorea.

Tre böcker jag är nyfiken på

Som sagt så har vi inte läst några böcker på länge, och det innebär att det finns en hel del att vara nyfiken på! Här är tre titlar som jag skulle vilja läsa.

1. “Min Fantastiska Väninna” av Elena ferrante

“I en hyreskasern nära landsvägen i femtiotalets Neapel växer de båda flickorna Elena Greco och Lila Cerrullo upp och blir vänner för livet. Det är efterkrigstid, nödår och våldet präglar fortfarande Italien i form av lönnmord och godtyckliga avrättningar …”

2. “Ett litet liv” av Hanaya Yanagihara

“En roman för den som vill bli uppslukad av den stora berättelsen – djupt gripande, skoningslös och oförglömlig …” En av årets bästa böcker enligt The New York Times.

3. “Rörelsen – den andra platsen” av John AJvide Lindqvist

Jag älskar John Ajvide Lindqvists böcker, men hade svårt att förstå romanen “Himmelstrand”. Men ändå, eller kanske just därför, vill jag ju läsa denna …

läsning

Har du några bra boktips eller finns det några böcker du är sugen på att läsa i höst?

Boktips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev