Meny Stäng

Skärmfest – releasefest för boken ”På skärmen”

Annons

Den kom egentligen ut redan i våras, men det var först igår som det var dags för releasefest för boken ”På skärmen – Sociala medier för nybörjare”. Detta är boken för alla 9-12-åringar som undrar hur man tar bättre selfies, hur man skyddar sig mot nätmobbning och hur man vet vad som är sant på internet. Och kanske är det lika mycket en bok för de här 9-12-åringarnas föräldrar, som undrar hur allting funkar på nätet egentligen …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från teaterkompis …

Johanna Stenius och jag lärde känna varandra när vi spelade teater tillsammans som tonåringar i Åkersberga. Vi spelade ett helt gäng kostympjäser av Molière, hängde på teaterläger varje sommar och var dessutom både i fjällen och på Roskilde-festivalen tillsammans. Nuförtiden har vi väl mestadels haft kontakt via … ja just det … sociala medier.

… till författare

Idag är Johanna journalist och författare. Hon har bland annat varit chefredaktör på Barnens Bokklubb, drivit föräldrapodden ”Den oklippta versionen” och skrivit debattboken ”Nödrop från lyckobubblan”. Nu har hon nyligen, tillsammans med Petra Jankov, kommit ut med boken ”På skärmen – Sociala medier för nybörjare”. De coola och underhållande illustrationerna har gjorts av Clara Lindegren.

Johanna Stenius
Johanna Stenius med sin fina bok

På skärmen – det är där det händer

Hur gör man för att välja ett smart och säkert lösenord? Hur vet man om det som står på nätet verkligen är sant? Och vad gör man om någon är elak på skärmen? Allting händer online idag och det händer fort. Då är det bra att vara förberedd! I Johannas och Petras bok guidas man genom internet-djungeln tillsammans med den personliga katten Sigge.

Vilka är dina erfarenheter?

För egen del ”slapp” man ju det där med internet när man växte upp. Jag kan absolut förstå att det är roligt  – jag älskar ju själv sociala medier – men det måste vara mycket läskigare att göra ungdomliga misstag om de på en sekund kan bli virala … Vilka är dina erfarenheter av barn och sociala medier? Om du har barn eller ungdomar i din närhet – har du koll på vad de gör på nätet … och tror du att de själva har koll?

På skärmen
På skärmen av Johanna Stenius och Petra Jankov, med illustrationer av Clara Lindegren

Översta bilden: Clara Lindegren, Petra Jankov och Johanna Stenius

Prenumerera på vårt nyhetsbrev