Meny Stäng

Silja Line 60 år – vilken kryssning och fest!

I år fyller Silja Line 60 år, och firandet pågår under hela året. Igår var det dags för jubileumskryssning i Stockholm, och det enda vi kan säga är: vilken kryssning och vilken fest! Vi åkte med Silja Symphony från Värtahamnen till centrala Stockholm, och detta var en resa under buller och bång. Festligheterna bestod inte bara av drinkar och mat, utan också av liveband, vattenkanoner och flygplan. Bland annat.

Välkomnade ombord

Medan vi tuffade ut från Värtahamnen samlades gästerna, som bestod av Silja Lines vänner och samarbetspartners, på promenaden för bubbel och välkomsttal. Den här typen av tal kan ju vara segdragna företeelser, men inte i det här fallet. Tvärtom så bjöds vi på ett underhållande tal och blev förberedda på turen vi hade framför oss, som beskrevs som “en tur in i Stockholm med en enorm lyxyacht” …

Peter, Christian, Simon

Vi gick ombord tillsammans med Christian från Matochresebloggen och hans kompis Simon

Silja Line

Tråkigt välkomsttal? Inte då!

Grym lunchbuffé

Lunchbuffén som Silja Line bjöd på gick inte av för hackor om man säger så. Fartygets olika restauranger hade hjälpts åt och tillsammans skapat en riktigt lyxig buffé med allt från sushi och italienska specialiteter till smörgåstårtor och varmrätter. Och ostar förstås. Och desserter …

Silja Line buffé

Några av de italienska delikatesserna på buffén

Silja Line dessert

Några av ostarna och desserterna …

Mingel på däck

Efter lunchen var det dags för mingel på däck. Silja Line bjöd på drinkar och riktigt bra livemusik med en saxofonist. Dessutom hade vi turen att solen strålade över oss.

Silja Line fest

Peter på “mingeldäck”

Saxofon

Riktigt coolt och bra liveband!

Silja Line födelsedag

Mia, chefredaktör på Bromma Magasin med sonen Wilmer, samt Peter

Simon och Christian

“Papparazzi-foto” på Simon och Christian …

Vattenkanoner och flygplan

En riktigt födelsedag firas med vattenkanoner och flygplan, eller? Medan vi tuffade in mot centrala Stockholm hade vi hela tiden en båt med vattenkanoner framför oss och ett flygplan med en banderoll över oss. På ena sidan körde en liten båt med Silja Lines säl Harry. När vi lagt oss stilla framför huvudstaden spelades en högljudd variant av “Happy birthday to you”,  som måste ha hörts över hela stan. Vilken kryssning och vilken fest!

Vattenkanoner stockholm

Kolla Stockholm! Nu kommer Silja Line som vill fira sin födelsedag!

Vattenkanoner

Ännu närmare vattenkanonerna

Silja Line 60 år

För tydlighetens skull: Silja Line 60 år

Sälen Harry

Sälen Harry på vinkningsuppdrag

Silja säl Harry

Många förvånade turister fick se en båtåkande säl igår

Missade du förra inlägget om kryssningar? Läs Ombord på lyxiga Celebrity Silhouette