Meny Stäng

Silja Line 60 år – vilken kryssning och fest!

Annons

I år fyller Silja Line 60 år, och firandet pågår under hela året. Igår var det dags för jubileumskryssning i Stockholm, och det enda vi kan säga är: vilken kryssning och vilken fest! Vi åkte med Silja Symphony från Värtahamnen till centrala Stockholm, och detta var en resa under buller och bång. Festligheterna bestod inte bara av drinkar och mat, utan också av liveband, vattenkanoner och flygplan. Bland annat.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Välkomnade ombord

Medan vi tuffade ut från Värtahamnen samlades gästerna, som bestod av Silja Lines vänner och samarbetspartners, på promenaden för bubbel och välkomsttal. Den här typen av tal kan ju vara segdragna företeelser, men inte i det här fallet. Tvärtom så bjöds vi på ett underhållande tal och blev förberedda på turen vi hade framför oss, som beskrevs som ”en tur in i Stockholm med en enorm lyxyacht” …

Peter, Christian, Simon
Vi gick ombord tillsammans med Christian från Matochresebloggen och hans kompis Simon
Silja Line
Tråkigt välkomsttal? Inte då!

Grym lunchbuffé

Lunchbuffén som Silja Line bjöd på gick inte av för hackor om man säger så. Fartygets olika restauranger hade hjälpts åt och tillsammans skapat en riktigt lyxig buffé med allt från sushi och italienska specialiteter till smörgåstårtor och varmrätter. Och ostar förstås. Och desserter …

Silja Line buffé
Några av de italienska delikatesserna på buffén
Silja Line dessert
Några av ostarna och desserterna …

Mingel på däck

Efter lunchen var det dags för mingel på däck. Silja Line bjöd på drinkar och riktigt bra livemusik med en saxofonist. Dessutom hade vi turen att solen strålade över oss.

Silja Line fest
Peter på ”mingeldäck”
Saxofon
Riktigt coolt och bra liveband!
Silja Line födelsedag
Mia, chefredaktör på Bromma Magasin med sonen Wilmer, samt Peter
Simon och Christian
”Papparazzi-foto” på Simon och Christian …

Vattenkanoner och flygplan

En riktigt födelsedag firas med vattenkanoner och flygplan, eller? Medan vi tuffade in mot centrala Stockholm hade vi hela tiden en båt med vattenkanoner framför oss och ett flygplan med en banderoll över oss. På ena sidan körde en liten båt med Silja Lines säl Harry. När vi lagt oss stilla framför huvudstaden spelades en högljudd variant av ”Happy birthday to you”,  som måste ha hörts över hela stan. Vilken kryssning och vilken fest!

Vattenkanoner stockholm
Kolla Stockholm! Nu kommer Silja Line som vill fira sin födelsedag!
Vattenkanoner
Ännu närmare vattenkanonerna
Silja Line 60 år
För tydlighetens skull: Silja Line 60 år
Sälen Harry
Sälen Harry på vinkningsuppdrag
Silja säl Harry
Många förvånade turister fick se en båtåkande säl igår

Prenumerera på vårt nyhetsbrev